En Sıcak Konular

Acılı eş: 'Kürt sorunu' deniyor, biz sorun muyuz?

5 Nisan 2012 14:07 tsi
Canlı bomba kurbanı kadının eşi Kadri Belgin, TBMM komisyonuma konuştu. "Kürt sorunu deniliyor, biz sorun muyuz?" diyen Belgin olay anında MOBESE kayıtlarının olmamasını eleştirdi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu, 29 Ekim 2011 günü Bingöl’de terör örgütü tarafından düzenlenen bombalı intihar eylemi sonucunda eşi Nesibe Hatice Belgin ve oğlu Veysel Belgin’i kaybeden Kadri Belgin’i dinledi.

Hatice Belgin, karşılaştığı canlı bombanın üzerine atlayarak çocukları için hayatını vermişti. Saldırıda Belgin ailesinin çocukları 16 yaşındaki Veysel ağır yaralanırken, 14 yaşındaki Ceylan ve 11 yaşındaki Hazal patlamayı sıyrıklarla atlatmıştı. Veysel Belgin de daha sonra hayatını kaybetmişti. Komisyonda konuşan Belgin, şunları söyledi:

HIRKA BAŞLATTI: Eşime çocuğuma ağlayamadım. Geride 3 çocuk kaldı. Olayı yapanlar gururla “Bu işleri yaptık” demesinler diye, diğer çocukların psikolojisi için ağlamadım. İlk defa Türk kadını kahramanlık göstermiyor. Bir tavuğu düşünün, arkasındaki civcivlere dokunamazsınız.

Olayda yakalananlar oldu. Bingöl’de canlı bombayı gezdiren diyor ki, “29 Ekim olduğu için stadyumda eylem yapılacak”. Van depremi nedeniyle iptal edildiğinden önce Polis Evi’ne gidiyorlar, sonra AKP il başkanlığı, oralarda kimse yok. Sonra emniyet müdürü, vali, alay komutanının hep beraber esnafı gezdiklerini öğreniyorlar. AKP il merkezinin altında çocuk giyim marketi var. Canlı bomba burada bir kız çocuğuna adres soruyor, kız çocuğunun üzerinde de bir hırka var. Benim kızım eliyle o kız çocuğunu gösterip ‘alacağımız hırka bu’ diyor. Eşimle kızım hırkaya bakarken, canlı bomba kadın kendilerine bakıldığını sanıp, panik oluyor. Koltuk altından bomba çıkarıyor, eşim de görüp can havliyle üzerine atlıyor. Bomba elinden düşüyor. Uzaktan kumandalı olduğu için yakalandı sanıp patlatıyor.

MOBESE KAYIP: Polis görüntülerinin bir kısmı kayıp. MOBESE kaydı yok. Olanları izledim. Kara çarşaflı biri görünüyor. Çarşaflı kadını çekiyor kamera. Ama o kim bilmiyoruz. “Canlı bomba uyuşturucu aldı” deniliyor ama görüntüdeki kadın uyuşturucu almış gibi değil. Polis bize yanlış bilgi mi veriyor diye düşündüm. “MOBESE arızalı” dediler. Bingöl, yüzde 100 Müslümandır. Doğu ve Güneydoğu’da devlet eksik kaldı son 12 yıldır belki bir şey var. PKK yapıyor tüm Kürtlere mal ediliyor. Kaçakçılık da yapılıyorsa hepsini Kürtlere mal ediyorlar. Bütün örgütü bize mal etmenin anlamı yok. Kürt sorunu yok ki. Biz sorun muyuz? Sorun mu yarattık ki size? Kürt sorunu ne demek? Devlet komşularına küsmüş kapılar kapalı, kaçakçılık yapılıyor. Terör örgütüne yarıyor. Kaçakçılık biterse örgüt dağılır. Terör bitecekse benim canımı, 3 çocuğumun canını alsınlar ama bitsin. Kürt sorunu demesinler, terör sorunu, mafya sorunudur. Kürt sorunu denilince kafamız allak bullak oluyor, biz sorunlu insanlar mıyız diye...

VATAN

Bu haber 567 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,480 µs