En Sıcak Konular

Konya-Afyon Karayolu'na üst geçit

5 Nisan 2012 12:39 tsi
Konya-Afyon Karayolu'na yapılan üst geçit ölümlü kazaların önüne geçecek

Konya'nın Ilgın ilçesinde, Konya ile Afyon'u birbirine bağlayan, otogar kavşağı diye bilinen yere üst geçit yapılıyor. Sık sık ölümcül kazaların yaşandığı kavşağa yapılacak üst geçit sayesinde, Konya-Afyon Karayolu üstten geçirilip trafik güvenli hale getirilecek. Aynı kavşakta bulunan tren yolu ise yerinde kalmaya devam edecek.

Bugüne kadar birçok ölümcül ve maddi hasarlı kazanın meydana geldiği kavşak, yerel yönetimin çabaları sonucu güvenli hale getiriliyor. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini dile getiren Ilgın Belediye Başkanı Halil İbrahim Oral, inşaatın 6 ay içinde bitirilmesini hedeflediklerini söyledi.

Başkan Oral, "Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu kavşağın yapılması için uğraşmaktayız. Bu kavşakta birçok maddi ve ölümcül kaza olmakta. Yetkililer, bu konudaki endişelerimizi dikkate aldılar ve üst geçit çalışmalarına başladılar." diye konuştu. Üst geçit inşaatının toplam maliyetinin 14 milyon lira olduğunu ifade eden Başkan Oral, "Hiçbir ücret, insan canından daha önemli değildir, buraya yapılacak üst geçit sayesinde hem yayalar hem araçlar çok rahat edecek." dedi. İnşaatla birlikte kavşağa bağlı şehir içi yollarını da sıfırdan yapmaya başladıklarını ifade eden Oral, "Ilgınlı vatandaşlarımdan biraz sabırlı olmalarını istiyorum, Ilgın otogar civarı, turizm kenti Ilgınımıza yakışır bir biçimde dizayn edilecek." şeklinde konuştu.

Üst geçit çalışmasının yapıldığı D-300 Karayolunun trafik açısından çok yoğun olduğunu ifade eden Oral, araç kullanıcılarını uyardı. Başkan Oral, şöyle dedi: "İlçemiz otagar giriş kavşağında yapılan üst geçit çalışmalarından dolayı trafik akışında bazı değişiklikler oldu. Şehir içinden Buğday Pazarı'na geçmek isteyen sürücüler Şeker Fabrikası Kavşağı'nı, Buğday Pazarı'ndan şehir içine gelmek isteyen araç sürücülerin ise İstasyon Kavşağı'nı bir süreliğine kullanmaları gerekmektedir."

CihaN



Bu haber 998 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,030 µs