En Sıcak Konular

Hastaneler 1 Temmuz'da ücretsiz

28 Haziran 2007 21:53 tsi
Hastaneler 1 Temmuz'da ücretsiz Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1 Temmuz'dan itibaren birinci basamak sağlık kuruluşları ile benzeri kuruluşlarda verilen bütün hizmetlerin memur, işçi, yeşil kartlı ve sosyal güvencesi olmayan herkes için ücretsiz olacağını açıkladı.

Seçim çalışmaları için memleketi Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1 Temmuz'dan itibaren birinci basamak sağlık kuruluşlarında vatandaştan herhangi bir ücret alınmaması için bir genelge hazırlattıklarını bildirdi. Genelgeyi ilgili kurumlara göndereceklerini belirten Bakan Akdağ, 1 Temmuz itibarı ile birinci basamak sağlık kuruluşları ve benzeri kuruluşlarda verilen bütün hizmetlerin memur, işçi, yeşil kartlı ve sosyal güvencesi olmayan herkes için tamamen ücretsiz olacağını anlattı.

Ayrıca muayene için sadece kimlik belgesinin yeterli olacağını da kaydeden Akdağ, bu yöndeki çalışmaların 2007 yılı başında başladığını hatırlatarak, ''Birinci basamak sağlık kuruluşlarında hizmet alan her vatandaşımız için tek tek fatura düzenleniyordu. Bu konu için martta Sosyal Güvenlik Kurulu Kanunu'na 'Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu alacağı hizmetler için Sağlık Bakanlığı ile hizmetin toplu biçimde alınması için sözleşme yapabilir' şeklinde ek madde ekledik. Böylece toplu faturalandırmayı hükme bağladık. Dördüncü ayda yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında ise bu konuda karar çıkardık. Böylece konu ile ilgili mevzuatı tamamladık. Bu konuda hazırlanan sözleşme bizim talimatımızla Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Sosyal Güvenlik Kurum Başkanı ve Maliye Bakanlığı Müsteşarı arasında imzalandı." şeklinde konuştu.

Yapılan çalışmanın 'Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın bir parçası olduğunu dile getiren Recep Akdağ, böyle bir uygulamanın başlayacağını ifade edince birilerinin 'seçim zamanı yaklaştı diye böyle bir uygulama yapıyorlar' yorumlarında bulunmaması için de uygulama sürecinden bahsetti.

Bakan Akdağ, yapılan hizmetler konusunda ise tek tek faturalandırma olmayacağına da dikkat çekerek, toplu bir sözleşme yapıldığını hatırlattı. Böylece sağlık kuruluşları ile geri ödeme kurumlarının bürokrasiden de kurtulacağını kaydeden Akdağ, tüm vatandaşların kolay ve hakkaniyetli biçimde sağlık hizmeti almaları için çalıştıklarını söyledi.

samanyoluhaber



Bu haber 509 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,199 µs