En Sıcak Konular

Çökçek'e çok sert MHP yanıtı!

28 Haziran 2007 21:51 tsi
Melih Gökçek'in MHP'ye yönelik eleştirilerine MHP'nin yayın organı Ortadoğu Gazetesi'nden cevap geldi. Hem de tıpkı Çölaşan gibi "İ.Melih Gökçek" şeklinde ve çok sert.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek, geçtiğimiz Pazar günü AKP'nin aklama televizyonu olan bir kanalda, Türkiye'deki yaşanan siyasi ve toplumsal gelişmeler hakkında yorumlar yapıyor, adeta inciler saçıyordu. Bu incilerin birçoğunu yaklaşan seçim nedeniyle, toplumu kandırmak için saçtığı o kadar belli oluyordu ki, İ.Melih Gökçek'in yorumları bir komedi sanatçısının üretimleri gibi televizyon ekranından sağa -sola taşıyordu.

İ.Melih Gökçek, bu halini Türkiye'nin birçok meselesi hakkında yorum yaparken göstermiştir fakat ben daha ziyade, MHP hakkında yapmış olduğu yorumlarda bunu daha çok hissettim.

MHP ve CHP'den hiçbir yetkili 'birbirimizle koalisyon yaparız' demediği halde İ.Melih Gökçek, konuşmasının uzun bir bölümünü bu konuya ayırarak, 'MHP böyle yaparsa yanlış yapar' şeklinde açıklamalarda bulunuyordu.

Her iki partide tüm programlarda 'tek başına iktidar' hedefi ile kendi durduğu noktalarda çalışmalarını sürdürürken, bu ülkede koalisyondan bahseden tek partinin AKP olduğunu İ.Melih Gökçek nedense yorumlamaktan kaçındı.

BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk'te yayınlanan programda, Ertuğrul Özkök'ün "DTP ile bir koalisyon olabilir mi?" şeklindeki sorusuna "Şartlar yarın neler gösterir... Bunun için şimdiden erken konuşup da kilitlemek yanlış olur diye düşünüyorum. Demokrasinin içerisinde çareler tükenmez deniliyorsa. Birçok çareler de çıkabilir bu arada. Onun için sabırlı olmakta fayda var." diyerek resmen kendi ağzından AKP-DTP koalisyonunu kurabileceğini müjdelemişken (!) İ.Melih Gökçek, daha hangi akıla hizmetle MHP-CHP koalisyon senaryoları yorumluyor, anlaşılır değil…

BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın koalisyona ışık yaktığı DTP'nin eski Eşbaşkanlarından ve şimdi Diyarbakır Birinci Bölge Adayı Aysel Tuğluk Diyarbakır'da Recep Tayyip Erdoğan'la aynı saatlerde konuştu ve Erdoğan'a şöyle seslendi "Gelin bu birlik ruhu temelinde, Meclis çatısı altında yeni bir başlangıç yapalım. Biz buna hazırız. Siz hazır mısınız?"

Aysel Tuğluk, hazır olduğunu ilk vurgulayan zaten AKP iken, daha ne sorularla zaman kaybediyorsunuz? Onlar da hazır, siz de hazırsınız… O halde İ.Melih Gökçek'e söyleyin de, bu nikâhın şahitliğini Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin nikâh salonunda yapsın!

Kendi partisi AKP, PKK'nın sözcülüğünü yapan, askerlerimizi şehit eden PKK'lıların leşlerini kendi eliyle gömen DTP'li yetkililerle koalisyon yapmaya hazırlanıyor. Ama İ.Melih Gökçek denen bu muhterem, CHP-MHP koalisyonunun zararlarını anlatıyor.

Tek başına iktidara gelemeyeceğini anlayan AKP, Apo'nun İmralı'dan bizzat avukatları aracılığı ile kurdurduğu DTP'ye göz kırpmıştır.

İ.Melih Gökçek, bir televizyon programında da AKP-DTP koalisyonunun faydalarını(!) bu millete anlatır mı acaba?

Adama bak, PKK'nın partisi DTP ile koalisyon kurmak, kendileri açısından, Türkiye açısından mesele olmuyor ama MHP-CHP arasında kurulabilecek bir koalisyonun, Türkiye için problemler çıkaracağı incileri saçıyor. Ortada,"CHP-MHP koalisyonu kuracağız" diyen partili bir yetkili olmadığı halde, AKP kendi korkusunu bu tür senaryolarla bastırmaya çalışıyor.

AKP'li yetkililer, her yerde MHP korkularını yansıtıyor. Bu korkuyu en çok yaşayan Recep Tayyip Erdoğan da, AKP'nin yavrusu olan DTP'yi korumak için yanına alacağını açıklamayı ihmal etmemiştir.

İ.Melih Gökçek de, bu karede yerini alarak, kendinin de AKP'nin beyin kadrosunda yer aldığı pozları vermeye çalışıyor.

İ.Melih Gökçek, madem AKP-DTP koalisyonu hesabı yapan beyin kadrosu içinde bulunmakta, tek başına iktidar hedefi ile yürüyen MHP'nin önünü kesmek için MHP-CHP koalisyon masalları anlatmak yerine, bize kendi ağızlarından deşifre ettikleri, AKP-DTP koalisyon hesaplarını anlatsın… Hadi İ.Melik Gökçek bu konuda da sac incilerini…

İ.Melih Gökçek, o televizyon programında asıl terbiyesizliği şehit cenazeleri konusunda yapmış olduğu yorumlarla göstermiştir.

Bu ülkede kimsenin inkâr edemeyeceği bir şekilde şehitlere her zaman sahip çıkmış MHP'yi, şehitleri istismar etmekle suçlamıştır.

Vatan tehlikedeyken İ. Melih Gökçek nerelerde saklanıyordu bilmiyoruz ama binlerce şehit veren MHP'yi, şehitleri istismar etmekle suçlamak için bir insanın ahlaksız, terbiyesiz, vicdansız, akılsız olması lazımdır. AKP'yi destekleyen çevreler son günlerde işte bu suçlamayı yaparak bu kategoriye girmektedir.

"Kürdistan'dan gelen haberler bizi memnun ediyor" diyenler, (AB)-(D)ullah Öcalan denen kahpeye "Sayın Öcalan", şehitlere "Kelle" diyenler, şehitlerin cenazesine katılıyor, bu şehitleri istismar olmuyor ama şehitlere her zaman yüreğindeki acı ile sahip çıkmış, MHP şehitleri istismar ediyormuş!

PKK'lıları devlet kurumlarında ağırlayanlar, onlara yemekli toplantılarda misafir edenler şehitlerin cenazesine katılıyor, bu şehitleri istismar etmek olmuyor ama şehitlerin anası-babası ve yavrusu ile ağlayan MHP şehitleri istismar ediyormuş!

Şehitlerimizin katillerine her zaman sahip çıkan, o katillerin leşlerini törenlerle gömen DTP ile koalisyon yapmaya hazırlananlar, şehitlerin cenazesine katılıyor, bu şehitleri istismar olmuyor ama "şehitler ölmez, vatan bölünmez" diye haykıran MHP şehitleri istismar ediyormuş!

Büyük Ortadoğu Projesi içinde "Kürdistan" kurmaya çalışan ABD'nin hedeflerine "Eşbaşkanlık" görevi alarak destek verenler, şehitlerin cenazesine katılıyor, bu şehitleri istismar etmek olmuyor ama "bu ülkeyi kimseye böldürtmeyeceğiz" diyen MHP şehitleri istismar ediyormuş!

Barzani'nin "kardeşleri", Talabani'nin "dostları" şehitlerin cenazesine katılıyor, bu şehitleri istismar olmuyor ama bu çapulcuların korkulu rüyası MHP şehitleri istismar ediyormuş!

İ.Melih Gökçek de, "MHP şehitleri istismar ediyor" diyenlerden birisi… Adı gibi biliyor, ortada bir istismar değil, şehitlere sahip çıkma var… Ama bunu çarpıtacak ki, şehit ailelerinin bile yüzüne bakmadığı kendi partisi AKP'nin düşen maskesini yerine takabilsin…

İ.Melih Gökçek, televizyonda yapmış olduğu terbiyesizce yorumlar şu cümlelerden oluşuyor:

"O şehit hepimizin şehidi. Onu siyasete alet etmemeliyiz. Bu hepimizin derdi. Ruhumuz aynı şekilde atar. Canımız aynı şekilde acır. Ama siz gelin bunu tamamen aynı siyasi hale getirin. Bu yanlış oluyor. İki cenaze gelse de arkasında biz bunun gitsek. Bunu bir kere Milliyetçi Hareket Partisi'ndeki arkadaşlarımızdan rica ederim bunu yapmasınlar… Devamlı el işaretleri yaparak bunu ortaya koyuyorlar. Ben de milliyetçi bir insanım ve oradaki pek çok kişi benim canım ciğerim arkadaşım. Ama siyaset için bu manada yapmamak lazım. Bu da bir handikap olarak ortaya çıkıyor. Yani bu konudaki garantileri vermedikçe halk nezdinde barajı aşmakta ciddi bir sorun yaşayacaklar."

Bugüne kadar milliyetçiliği-muhafazakârlığı istismar etmiş, kazandığı belediye başkanlığından sonra belediye binası önünde toplanan kalabalığa, bugün şehit cenazelerinde yapılıyor diye kızdığı bozkurt işareti yapacak kadar istismarcı olan İ.Melih Gökçek; Senin karakterin de zihniyetin de MHP'ye akıl verecek kapasitede değil. "İstismarcıların şahı", MHP'yi istismarcılıkla suçluyor, hale bakın!

İ.Melih Gökçek, MHP'ye akıl vermek yerine şehitlerin cenazesinde, AKP'liler neden yuhalanıyor, şehit aileleri AKP'lilerin yüzüne dahi niye bakmıyor ve her şeyden önce "Katil PKK-İşbirlikçi AKP" sloganları neden atılıyor, bunların gerçek nedenini bir anlamaya çalış… Tabi sen başta olmak üzere tüm AKP'liler bunun nedenlerini biliyor. Ama işinize gelmiyor.

Dün devlet kurumlarında, kırışa kırışa PKK'lılarla yemek masalarında oturanlar, sonra çıkıp istismar için kırışa kırışa şehitlerin cenazesine katılırsa, protesto edilir, İ.Melih Gökçek anladın mı?

Allah göstermesin, o senin yapına, karakterine çok benzeyen çocuklarından bir tanesi şehit olup Ankara'ya gelse ve bölücübaşına "Sayın Öcalan" diyenler, şehitlere "Kelle" diyenler, PKK'nın kavramlarını iktidarında kullananlar, PKK'lıları cezaevinden çıkartıp, Dışişleri konutunda ve T.B.M.M'de yemekli toplantılarda misafir edenler, Barzani ve Talabani ile sarmaş-dolaş olanlar, senin çocuğunun cenazesine istismar için katılsa, senin tepkin ne olurdu acaba?

İşte bir şehit ailesinin şerefi, karakteri böyle bir anda ortaya çıkar… Şehit cenazelerinde, her şehit ailesi bu şerefli davranışı, AKP'ye göstermiştir.

Hiç kimse AKP'yi kurtarmak için, cenaze kuralları anlatmaya, bu konuda fetva vermeye ve hele şehitler konusunda MHP'ye akıl vermeye çalışmasın…

İ. Melih Gökçek gibilerine kalsa, vatan evlatları her gün şehit olsun, sessiz-sedasız gömülsün, PKK dilediği gibi dilediği yerde ağırlansın ama Türk Milleti şehidine dahi sahip çıkmasın!

İ. Melih Gökçek, insanda biraz utanma olur, edep olur be…

İ. Melih Gökçek, bir tane şehit ailesine git sor bakalım, evladının cenaze törenine Ülkücülerin gelmesinden mi rahatsız oluyor, AKP'li bir yönetici gelmesinden mi?

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, Ahmet Kömür ismindeki bir şehit babası "Türk'üm diyemeyen Başbakan utansın. Ben ölene kadar Türk'üm, ölüm bize vız gelir. Kendi askerinden korkup Avrupa Birliği'ne burayı peşkeş çeken Başbakan utansın" şeklinde protesto yaptı diye, bu iktidar zamanı 11 ay hapis cezasına çaptırılmıştır.

İ. Melih Gökçek, siz bırakın Ülkücüleri eleştirmeyi, suçlamayı şehit evladının cenaze töreninde, yüreği yanarak söylediği bu sözlerden dolayı hapis cezası verdirmiş bir iktidar partisinin belediye başkanısın!

Ankara'nın milliyetçi-muhafazakâr insanları gördünüz değil mi, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı İ.Melih Gökçek'in gerçek yüzü budur, Bush'un, Barzani'nin, Talabani'nin iktidarda kalmasını çok istediği AKP'yi savunacağım diye maskesini düşürmüştür.

İ.Melih Gökçek, bugüne kadar her girdiği seçimde "eski MHP'liyim" sözleri ile milliyetçi-muhafazakâr insanları istismar etmiş, kandırmıştır. "Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni sol partiye kaptırmayalım" propagandası ile MHP kesiminden bile oy almıştır. İ.Melih Gökçek, artık o defter kapandı… Senin gerçek yüzünü gören,o kandırdığın,o istismar ettiğin ne bir MHP'li, ne bir Ülkücü sana bir tane bile oy vermeyecektir.

Sen artık müstakbel koalisyon adayınız DTP'lilerden oy isteyeceksin, artık onlara da gidip "Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni milliyetçi-muhafazakâr partiye kaptırmayalım" diye oy istersin… Sen alışıksın, bu gibi propagandalara nasıl olsa…

"Bende bir milliyetçiyim" diyen İ.Melih Gökçek, o zaman Türk milliyetçiliğinin en büyük düşmanı AKP'de ne geziyorsun?

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin nikâh salonunda AKP-DTP nikâhını ne zaman kıyacaksın İ.Melih Gökçek, davetiyeleri bastırdınız mı?

"Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" dediğimiz için BOP Eşbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "Terbiyesizler" olarak nitelenen bizler, İ.Melih Gökçek seni "terbiyeli" olmaya davet ediyoruz… Tabi AKP'de terbiyeli olmak mümkünse?

Yıldıray Çiçek/Ortadoğu

 



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,073 µs