En Sıcak Konular

'Darbeyle PKK'nın mutfağı hazırlandı'

4 Nisan 2012 16:46 tsi
12 Eylül darbesinin en büyük mağdurlarından Yılma Durak, darbeyle birlikte PKK'nın mutfağının hazırlandığını söyledi

Darbe döneminin ülkücü liderlerinden Yılma Durak, 12 Eylül'e götüren olayların araştırılmasını vurguladı ve PKK'nın mutfağının Diyarbakır Cezaevi'nde hazırlandığını dile getirdi.

12 Eylül döneminin ülkücü liderlerinden Yılma Durak Ankara Adliye Sarayı önünde NTV canlı yayınının konuğu oldu.

Darbe ile sadece kendilerinin değil tüm Türk milletinin mağdur edildiğini dile getiren Durak, darbelerin Türkiye'yi 20-30 yıl geriye götürdüğünü milletin 12 Eylül'den sonraki zulüm nedeniyle mağdur olduğunu belirtti.

Hapishanede kaldığı dönemde işkence gördüğünü anlatan Durak, "Mamak Cezaevi'nde ben 4 buçuk yıl hücrede yattım. 4 buçuk yıl içinde Türkiye'ye bir işgal ordusu gelse işgal etse bize o muameleyi yapmazdı" dedi.

Tahliye olduğunda 'Biz tutukluyuz mahkum değiliz suçlu değiliz, bu yaptığınız doğru mu' diye sorduğunu kaydeden Durak sözlerini şöyle sürdürdü: "Maalesef 12 Eylül bir mantıksızlığın akılsızlığın simgesidir. 12 Eylül'de bugünkü Türkiye'de PKK'nın mutfağı da hazırlanmıştır. Mamak cezaevinde Diyarbakır cezaevinde yapılanlar maalesef PKK mutfağını hazırlamıştır bölücüleri haklı hale getirmiştir. Dolayısıyla 12 Eylül ve ondan önceki bütün darbelerin artık sona erdirilmesi lazım. Darbeleri gerçekleştirenlerin artık bunu yapamayacaklarına bunlara anlatmak lazım. Biz bugün bunun için buradayız. Kenan Evren ve Şahinkaya'yı belki hapishanelere sokamayız ama bunların ben hep söylemeye devam ediyorum rütbeleri alınmalıdır, cumhurbaşkanlığı kartları geri alınmalıdır. TBMM seyirci kalmamalıdır. 12 Eylül'den önceki büyük olayları araştırmalı ve onların arka planlarını ortaya çıkarmalıdır."

"Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya dışındaki aktörler için ne yapılmalı" sorusuna ise şöyle yanıt verdi: "Biz Mamak cezaevinde albaydan oradaki teğmenden askere kadar herkes zulüm aracı olarak kullanıldı. Bize Mamak'ta değil Harbiye'de ben 38 gün işkence gördüm. Haydarpaşa askeri hastanesinde işkenceden tedavi gördüm rapor aldım. Öyle bir zulüm mekanizması kurulmuştu ki üç beş kişiden ibaret değildir sadece. Topyekun suçludurlar. Hukuk karşısında da toplum huzurunda da bunlar mahkum edilmelidir."

Bu haber 617 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,162 µs