En Sıcak Konular

Gül'den darbecilere 'görün ibret alın' mesajı

4 Nisan 2012 15:47 tsi
Gül'den darbecilere 'görün ibret alın' mesajı 12 Eylül davasının Ankara Adliyesi'nde görülmesiyle ilgili olarak yorumda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbeci zihniyete mesaj verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 12 Eylül davasına ilişkin, ''Bundan sonra artık Türkiye'nin geleceğinde bu tip teşebbüslerin olmayacağı yönünde çok önemli bir zihniyet değişimine sebep olacaktır bu'' dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Vika Mazwi Khumalo'yu kabulü öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

12 Eylül davasının Ankara Adliyesi'nde görülmeye başlandığının hatırlatılması üzerine Gül, ''Siyasi tarihimizin ibret alınacak, ders alınacak bir dönemini yaşıyoruz. Gelecekle ilgili tabii ki önemli. Bundan sonra artık Türkiye'nin geleceğinde bu tip teşebbüslerin olmayacağı yönünde çok önemli bir zihniyet değişimine sebep olacaktır bu'' diye konuştu.

Siyasi partilerin bu davayla ilgili olarak dayanışma içinde olduğunu ve davaya müdahil olduklarını hatırlatan Gül, sözlerine şöyle devam etti:

''Burada söyleyeceğim başka bir şey de şu; gördüğüm kadarıyla herkes, bütün siyasi partiler başta olmak üzere bir dayanışma içinde ve herkes müdahil oluyor bu davaya. Burada şunu hatırlatmak isterim; bugün en üst hukuki belge, hepimizi kuşatan Anayasamızdır. Bu Anayasamız da 1980 döneminin ortaya çıkarttığı bir belgedir. Dolayısıyla bütün siyasi partilerimizin gösterdiği bu dayanışmayı, bu Anayasa'nın yerine yeni bir anayasa yapılması konusunda da göstermelerini doğrusu beklerim. Çok tenkit ettiğimiz bir dönemin ürünü olan Anayasa, ülkeyi ve hayatımızı yönlendiriyor durumda. Bunu göz ardı etmemek gerekir.''

AA



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,794 µs