En Sıcak Konular

Aziz Kocaoğlu: 'Çete reisi değilim'

4 Nisan 2012 13:52 tsi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik operasyonlar kapsamında hakkında dava açılan sanıklar arasında yer alan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mahkemedeki sözlü savunmasını tamamladı. Çete reisi olmadığını belirtti.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sözlü savunmasına devam eden Kocaoğlu, dünkü savunmasında belediyecilik tarihi ile ilgili kanun ve mevzuatlar hakkında ayrıntılı bilgilendirme yaptığını söyledi.

''Hayatım boyunca haksız kazanç elde etmedim'' diyen Kocaoğlu, belediye teşkilatının da 20 bin kişilik bir aile olduğunu, bu ailenin 3,5 milyonluk İzmir halkına hizmet için çalıştığını ifade etti.

Kocaoğlu, bu kurumun bir organizasyon şeması olduğunu, yasanın belediye başkanı ve genel sekretere belli görevler yüklediğini anlatarak, ''(İddianamede) Bahsedildiği gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi organizasyonu; Sayın Savcı'nın ve 52 vergi denetçisinin ve bunların içerisinden seçilen 8 bilirkişinin, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi organizasyonunu, bir suç, çete örgütü' olarak nitelemesini kesinlikle ve kesinlikle reddediyorum. Bu, yasayla kurulmuş İzmir Büyükşehir Belediyesi örgütüdür. İzmir halkına hizmet etmekten başka bir gayemiz olamaz'' diye konuştu.

'GÜL'DEN BİZİ DENETLEMESİNİ İSTEDİM'

Belediye olarak denetlenmekten kaçmadıklarını ancak uzman kişiler tarafından denetlenmeyi arzu ettiklerini ifade eden Kocaoğlu, bu nedenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün mayıs ayında İzmir'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası uğurlama töreninde, kendisinden Devlet Denetleme Kurulu'ndan uzman göndererek İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni denetlemelerini istediğini anlattı.

Kocaoğlu, bu talebini daha sonra yazılı olarak da Cumhurbaşkanlığı'na sunduğunu ancak bir sonuç çıkmadığını öne sürerek, ''Biz denetlenmek istiyoruz. Çünkü ne yaptığımızı, nasıl bir belediye yönettiğimizi biliyoruz. Hiç harama el uzatmadım, yetim hakkı yemedim. Çalışamayacağım arkadaşlarla ne pahasına olursa olsun devam etmedim, etmem de'' dedi.

Belediyenin gelir, bütçe ve borçlarına ilişkin mahkemeye bilgi aktaran Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2-3 ay sonra Hazine'ye borcu olmayan bir belediye haline geleceğini öne sürdü.

Seçim dönemindeki sandviç dağıtımına ilişkin iddialara kimsenin inanmayacağını savunan Kocaoğlu, ''Benim bir tane seçim bürom vardı. Onun da ihtiyaçlarını karşılayacak gücüm var. Değil devletin, kimsenin bir kuruşuna ihtiyacım yok. Bornova'da ticaret yapıyorum, 65 bin müşterim var, onlara kişiliğimi sorabilirsiniz. Bu suçlamayı şiddetle reddediyorum'' dedi.

Kocaoğlu, savunmasını şu sözlerle tamamladı:

''İzmir Büyükşehir Belediyesi bir suç örgütü değildir. Ben çete reisi değilim, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Genel sekreteri çete üyesi değil, daire başkanları değil. Bu iddianame bizim iftihar, başarı vesikamızdır. Utanç duyması gerekenler, 11 ayı aşkın bir süredir tutuklu bulunan Pervin Şenel Genç, Hilmi Özen, Mehmet Sayar ve diğer tutuklu arkadaşlarımız değildir. Bu iddianameyi yani bu komployu hazırlayanlardır.''

aa



Bu haber 566 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs