En Sıcak Konular

Umman Türkiye'den memnun

4 Nisan 2012 13:50 tsi
Umman Türkiye'den memnun Umman Dışişleri Bakanı Yusuf Bin Alevi Bin Abdullah, ''Türkiye'nin özellikle bu dönemde Ortadoğu'da aktif rol almasından biz çok mutluyuz ve sevinçliyiz'' dedi.

Bin Abdullah AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin İslam devletlerinin kapısı olduğunu" belirterek, Türkiye'nin İslam ülkelerine bir model olarak tüm Müslüman ülkelerini en iyi şekilde temsil ettiğini söyledi.

Türkiye ve Umman arasındaki ilişkilerin önümüzdeki dönemde daha güçlü olacağı belirten Abdullah, şunları kaydetti:

''Türk ve Umman ilişkileri son on yıl içinde güçlendi. İki ülke arasındaki ilişkiler şu an en iyi seviyede. Diğer taraftan Umman'da Türk firmaları yoğun bir şekilde yatırım ve inşaat sektöründe boy gösteriyor. Önümüzdeki dönemde öğrenci programları çerçevesinde Ummanlı araştırmacılar ve öğrenciler Türkiye'ye gelip eğitim alacaklar.

Türkiye'nin özellikle bu dönemde Ortadoğu'da aktif rol almasından biz çok mutluyuz ve sevinçliyiz. Ayrıca hem Türk halkının hem de devletinin Ortadoğu'daki ilgi ve alakasından kim ne derse desin hep gurur duyuyoruz ve takdir ediyoruz.''

-Suriye meselesi-

İstanbul'da düzenlenen Suriye'nin Dostları Zirvesi'nde Ummanlı heyetlerin de bulunduğuna işaret eden Abdullah, zirvenin Suriye'de yaşanan trajediyi masaya yatıran en geniş kapsamlı toplantı olduğunu vurguladı.

Suriye meselesinde Umman'ın her zaman Arap Birliği çerçevesinde hareket ettiğini ifade eden Abdullah, ''Suriye'nin Dostları Zirvesi'nde Suriye'de muhaliflere maddi destek amaçlayan bir sandık oluşturulması uygun görüldü. Umman bu akan kanın bir an önce durmasını istiyor. Aynı zamanda biz inanıyoruz ki Suriye'de muhaliflerin ve rejimin bir araya gelip sağlıklı bir ortamda tartışıp çözüm bulmaları gerek. Aksi takdirde bu çabalar boşa gider, kan akmaya devam eder'' diye konuştu.

aa


Bu haber 1,051 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,695 µs