En Sıcak Konular

Terör alt komisyonu terör mağdurlarını dinledi

4 Nisan 2012 13:36 tsi
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan terör alt komisyonu, terör mağdurlarını dinlemeye devam ediyor.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu bünyesinde kurulan terör alt komisyonu, Bingöl'de ''canlı bomba'' saldırısında hayatını kaybeden Nesibe Hatice Belgin'in eşi Kadri Belgin ile ile Çankırı'daki bombalı saldırıda şehit olan olan polis memuru Nurettin Cinsoy'un eşi Münevver Cinsoy'u dinledi.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı'nın başkanlığında toplanan komisyonda, Kadri Belgin, olayın yaşandığı günü anlattı. Olay günü Erzincan'da bir inşaatta çalıştığını ve eşiyle olaydan 20 dakika önce telefonla konuştuğunu ifade eden Belgin, şunları söyledi:

''Alışverişe çıkacaklarını, kızımın istediği hırkayı alacaklarını söyledi. Ben de daha sonra birlikte alışverişe çıkmayı önerdim ancak kalabalık olur diye o gün çıkmak istediler. Bir süre sonra kızım Ceylan telefon açtı ve bomba patladığını kendisinin de kaldırımda yaralı halde olduğunu söyledi. Yakınındaki birine telefonu vermesini istedim. Telefonu alan kişi polis memuruydu ve kızımı hastaneye kaldıracağını söyledi. 3 saat sonra Bingöl'e vardım. Eşim ve oğlumun öldüğünü öğrendim. Bomba taşıyan kişi küçük bir kıza bir şeyler sormuş. O kızın üzerindeki hırka da benim kızımın istediği hırkaymış. Bunu annesine gösterirken, bombayı taşıyan kişi fark edildiğini sanmış.''

Kadri Belgin, akrabalarının korucu olduğunu, hastanenin önüne silahları ile geldiğini belirterek, ''Onları ben sakinleştirdim. Çünkü, terör örgütünün istediği de orada bir kaos yaşanmasıydı'' dedi. Eşi ve oğlunu kaybettiği için büyük bir acı yaşadığını anlatan Belgin, bu olayı gerçekleştirenleri mutlu etmemek ve çocuklarının karşısında dik durmak zorunda olduğu için hiç ağlamadığını söyledi.

Bölgede yaşanan sorunlara da değinen Belgin, özellikle ''Kürt sorunu'' ifadesinde rahatsız olduklarını anlatarak, ''Böyle bir ifade kullanılınca, 'biz sorunlu insanlar mıyız?' diye düşünüyoruz. Orada bir Kürt sorunu yok, terör sorunu var. Bunu Kürtlere mal etmemek gerekiyor. Nasıl El Kaide'nin yaptıkları 'Müslümanlar adına' olarak kabul edilmiyorsa, terör örgütünün yaptıkları da Kürtlere mal edilemez'' diye konuştu.

Belgin ayrıca, olayla ilgili görüntüler konusunda şüpheleri bulunduğunu belirterek, Bingöl'de çok sayıda MOBESE kamerasının bulanmasına rağmen olay anının görüntülerinin yer aldığını ancak, öncesi ve sonrasına ait kayıtların olmadığını söyledi.

Çankırı'da 1999 yılında Çankırı Valisi'ne yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Nurettin Cinsoy'un eşi Münevver Cinsoy da olay günü bir kadın polis memurunun, yanında hemşire ile geldiğinde, eşini kaybettiğini anladığını anlattı. Yıllar geçmesine rağmen acısının dinmediğini, özellikle her şehit haberinde bu acının yeniden alevlendiğini ifade eden Cinsoy, çocukları için ayakta kalma mücadelesi verdiğini bildirdi.

Eşinin, işini severek yaptığını ifade eden Cinsoy, ''Üniformalı birini gördüğümde içim acıyor. Şehit haberi duyduğumda çok üzülüyorum. Çünkü, onlar suçsuz yere ölüyor'' dedi.

aa

Bu haber 497 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs