En Sıcak Konular

Hikmet Sami Türk: Yargılanamazlar!

4 Nisan 2012 12:51 tsi
Eski Bakanı Hikmet Sami Türk, bugün başlayan 12 Eylül davası ile ilgili konuştu. Türk, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanamayacağını savundu.

tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu Adalet Eski Bakanı Hikmet Sami Türk oldu. Bugün başlayan 12 Eylül davası ile ilgili konuştu. Ceza Hukukunun temel ilkelerine göre Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya’nın yargılanmalarının mümkün olmadığını ifade etti. Türk’ün açıklamaları özetle şöyle:

“Ceza hukukunun temel ilkelerine göre yargılanmaları mümkün değil!”

“Bağımsız yargı hukuka uygun bir karar verecektir. Bu konudaki inancımı koruyorum. ceza hukukunun temel ilkeleri açısından gerek 12 eylül ask müdahale yapanlar gerek o dönemde görev yapanlar için herhangi bir cezai hukuki sorumluluk yok. Yani, Ceza hukukunun temel ilkelerine göre yargılanmaları mümkün değil. Onları yargılamak onların yaptığı, halkın %92 oy ile kabul ettiği bu anayasanın da gayrimeşru olduğunu söylemek anlamında gelebilir.”

“Onları yargılamak, onların topladığı bu anayasanın da gayri meşru olduğunu söylemektir!”

“12 Eylül anayasası dedikleri yasa bu yasa. Eğer 12 Eylül müdahalesini yapanları yargılarsak bu anayasanın meşruiyetini tartışmaya açmış oluruz. Dolayısıyla 32 yıldan beri görev yapan bütün hükümetlerin, parlamentoların bütün işlemleri sakat sayılmış olabilir. Bugün AK Parti hükümetleri görev başındaysa, AK Parti’nin çoğunlukta olduğu TBMM görev başındaysa hepsi bu anayasanın koyduğu kurallara göre yapıyor. Dolayısıyla bu insanların yargılanması onların altındaki meşruiyet temelinde çekilmesi sonucunu doğurabilir.”

“12 Eylül yargılamalarının gündeme getirilmesi bir rövanşizmdir!”

“Yerinde bir uyarı olarak görüyorum. Sayın başkan hukuk reformlarının geçmişten intikam almak için kullanılmamasını söyledi. Maalesef bugün 12 Eylül yargılamalarının gündeme getirilmesi bir rövanşizmdir. Bugünün sıkıntılarını kapatmak için geçmişle hesaplaşmayı gündeme getiriyoruz, bana öyle geliyor.”

Bu haber 532 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,508 µs