En Sıcak Konular

İşte TFF'nin şike çözümü

4 Nisan 2012 10:06 tsi
Federasyonda şike konusuna yönelik yapılan çalışma ne? Nisan ayında bizi ne bekliyor? Bir TFF yöneticisi gelinen son noktayı açıkladı.

"Takımları Avrupa'ya göndermeme düşüncemiz yok. Fenerbahçe CAS'tan çekilirse elimiz güçlenir. UEFA ile görüşmeler bu ay yeniden başlayabilir. UEFA bizi, biz de kurulların raporlarını bekliyoruz."
 
İçinde bulunduğumuz ay, futbol adına çok büyük gelişmelere sahne olacak. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Etik Kurulu, kendisine ulaşan yeni belgelerin ışığında revize ettiği rapor tamamlanmak üzere. Rapor TFF'ye teslim edildikten sonra işleyiş başlayacak. Futbolumuzu bekleyen kritik dönemin açılımı şöyle:
 
AVRUPA'YA GİTMEMEK Mİ? ASLA

BİR Federasyon yöneticisi çokmerak edilen iki soruyu cevapladı. Öncelikle, TFF'nin takımları birkaç yıl Avrupa'ya göndermemek gibi bir düşüncesi olmadığını ifade etti. "Avrupa'ya gitmemek gibi bir düşüncemiz hiçbir şekilde yok. UEFA bizim vereceğimiz kararı bekliyor. Bunun haricinde herhangi bir görüşme olmadı. UEFA ile temaslarımız bu ayın içinde tekrar başlayabilir" diye konuştu.
 
LİGE 18 TAKIMLA DEVAM

SÖZ konusu yönetici, kararların Süper Final öncesimi sonrası mı alınacağı konusunda da konuşarak "Kurulların çalışması bitmeden tarih belirleyemeyiz. Bu ayın içinde bitmesini bekliyoruz" dedi. Bugün Gazetesinin haberine göre, Fenerbahçe'nin CAS'taki davasını çekmesi durumunda Federasyon’un elinin güçleneceğini de belirtti. Kanarya'nın şartlarının ne olduğu konusunda ise ne kendilerine ne de UEFA'ya herhangi bir bilgi iletilmediğini ifade etti. Ligin gelecek sezon 18 takımla oynanacağını sözlerine ekledi.
 
KİŞİLER CEZA ALIR, 58 DEĞİŞİR

ETİK Kurul raporu tamamlanır tamamlanmaz Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu önce kişilerle ilgili kararları verecek. Böylece UEFA'nın baskısı azaltılmış olacak. Ancak UEFA'nın "Kişilerle kurumları ayırmak zor" şeklindeki görüşümalum. Bu nedenle ardından kulüplere geçilecek. Fakat TFF Disiplin Talimatnamesi'nin ünlü 58.maddesi değiştirilecek. Şike ve teşvike teşebbüs küme düşme ile cezalandırılmayacak. Yani sahaya yansımayan şike eksi puanla cezalandırılacak.
 
EĞER SAHAYA YANSIMAMIŞSA...

SAHAYA yansımadığı sonucuna ulaşılırsa TFF rahatlayacak ve sadece eksi puan verilip, suçlu takımlar küme düşürülmeyecek. UEFA'ya "Kuralımız neyse onu uyguladık" mesajı verilebilecek. Sıkıntı; geçtiğimiz sezonun unvanlarının ne olacağı konusunda çıkacak. UEFA'nın ceza alan takımları gelecek sezon Avrupa'ya alıp almayacağı da merak ediliyor.
 
ÇOK KONUŞULAN SENARYOLAR

GELELİM 'derin kulislerde' konuşulan senaryolara. Eğer Süper Final içindeki 1 takım Avrupa'ya alınmazsa, böylece ikinci play-off grubunun birincisi otomatik olarak UEFA Kupası'na katılacak. Süper Final'de 2 takım eksi puan cezası alır ve kupalara gidemezse, ikinci play-off grubunun ikinci takımı da UEFA’nın yolunu tutacak. Bu arada adı iddialar arasında geçen Sivasspor ikinci play-off'ta cezalandırılırsa, bir alttaki takıma gün doğacak. Yine TürkiyeKupası'nda da benzer bir geriye işleyiş söz konusu olabilecek. İşte nisan ayının beklenen gelişmeleri.. Futbolumuzun bu kez kaosu atlatıp atlatamayacağını hep birlikte göreceğiz.
 
bugün


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,709 µs