En Sıcak Konular

Kandil'e çocuk tarifesi

4 Nisan 2012 08:09 tsi
Kandil'e çocuk tarifesi
KCK iddianamesinin tanığı PKK'nın dağa eleman kazandırmak için çocuk ticareti yaptığını anlattı. 15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmakla görevli kişilerin ücret tarifesini açıkladı

15 yaşındaki çocukları dağa çıkarmakla görevli kişilerin olduğunu söyleyen Yanıt, "Gönderilen şahıs başına 7 bin lira para alırlar. Para şahısların sorumluluk seviyesine göre paylaşılır" dedi. Gizli tanık Haydar ise, Esenler sorumlusunun molotof için benzin bulamayınca görevden alındığını söyledi.

İstanbul'da, PKK'nın çatı yapılanması KCK'ya yönelik soruşturmada, 147'si tutuklu 193 sanık hakkında hazırlanan iddianame, İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Sanıklar için 7 buçuk yıldan 111 yıla kadar hapis cezası istenen iddianamede tanık Erkan Yanıt'ın PKK'nın dağ kadrosuna nasıl eleman temin edildiğini anlattığı ifadeleri de yer aldı. Yanıt, BDP ilçe teşkilatlarından ve yakın kültür merkezlerinin dağa eleman çıkarmak için kullanıldığını belirtti. Bu merkezlerde, Kürt kökenli 15-27 yaş grubu gençlerin folklor, tiyatro, saz kursu ve buna benzer etkinlikler ile geliş gidişlerini sağlandığını anlatan Yanıt, şunları söyledi: "Siyasi eğitimlerin en önemlisi Ümraniye BDP İlçe Binası'nın altında bulunan Hevi Kültür Merkezi'dir. İstanbul'dan kırsal alana gönderilen birçok genç bu kültür merkezinde siyasi eğitim alır. Eleman aktarımı yapısı içerisinde faaliyet yürüten şahıslar kırsal alana gönderilen şahıs başına 7 bin lira alırlar. Kırsal alana gönderdikleri şahsın masrafları çıktıktan sonra kalan para şahısların sorumluluk seviyesine göre paylaşılır."

AİLEMİ TEHDİT ETTİLER

Yanıt, 2004 yılında beri Esenler DTP İlçe Binası'nda gidip geldiğini ve mahalle komisyonlarında görev yaptığını söyledi. 2009 yılından beri de, birçok eyleme katıldığını ve molotoflu saldırılar yaptığını anlatan Yanıt, "Korsan eylemlerine zorla katılmasını isteyen İl Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi'nden sorumlu Mahmut Atilla ve diğer üyelerine eylemlere katılmak istemediğimiz söyleyerek karşı çıkıyorduk. Beni ve ailemi tehdit etmeye başladılar. Bu yüzden ben de parti ve gazete dağıtımı ile olan ilişkimi tamamen kestim. Mardin ve Diyarbakır'a kaçtım" dedi.

İddianamede, gizli tanık Haydar ise uzun bir süre PKK içinde Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) ilçe sorumlusu ve BDP teşkilatlarında faaliyet yürüttüğünü söyledi. KCK Türkiye Meclisi'nin İstanbul yapılanmasını anlatan gizli tanık Haydar, "Televizyonda yakalanan çocuk yaştaki çocukların korsan gösteri eylemlerine katıldığını gördüğümde asıl suçlularını bunlar değil KCK/TM içerisinde bu çocuklara eylem talimatı veren ve Kent Meclisleri aracılığı ile örgüte insanları kazandıran isimlerini söylediğim KCK/TM ve Kent Meclisi içerisinde faaliyet yürüten şahıslardır" dedi.

HER AY BDP'DE TOPLANTI

Haydar, KCK'nın makbuz ile esnaftan BDP adına bağış adı altında para topladıklarını ancak bu paranın büyük bir bölümü PKK örgütünün kırsal alanına aktarıldığını dile getirdi. KCK/TM yapılanması içerisinde İstanbul'da faaliyet yürüten mensuplarının her ay İstanbul Beyoğlu'nda bulunan İl BDP binasında toplantı yaptıklarını ifade eden Haydar, üyelerin PKK'nın aldığı karar doğrultusunda katılmak zorunda olduğunu söyledi.

PARALARIN YARISI PKK'YA

İddianamede, KCK adına aidat toplama faaliyetlerine 'kumbara çalışmaları' denildiğini, her ayın 28 ile takip eden ayın 4'ü arası örgütün belirledikleri doğu kökenli ailelerin evlerine giderek aidat kutusu denen kumbarayı bıraktığı belirtildi. O gece ailenin örgütlenmesi ile ilgili propaganda çalışması yapmak, bırakılan aidat kutularından bağış adı altında gelir elde edildiği ifade edilerek, elde edilen gelirin yüzde 40'ının BDP ilçe, yüzde 10'unun İl teşkilatına verildiği, yüzde 50'sinin ise PKK'nın dağ kadrosuna gönderildiği kaydedildi.

Molotof için benzin bulamayınca görevden alındı

Gizli tanık Haydar, KCK/TM üyelerinin 3-4 ayda bir Avrupa'da Fransa-Paris, Belçika-Brüksel, Almanya-Berlin kentlerinde toplantılara katıldığını anlattı. Bu toplantıların çok gizli olduğunu anlatan gizli tanık Haydar, "KCK 30 kişilik Yürütme Konseyinde bulunan bir konsey üyesi, genellikle de Mustafa Karasu veya Duran Kalkan bu toplantılara başkanlık yapar. Toplantılardan çıkacak kararlar PKK/ Kongra-Gel terör örgütünün hiyerarşik yapısı içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüten örgüt mensuplarına iletilir. KCK içerisinde görev değişikliği olan ya da yeni atanan üyelere sözlü olarak bu durum bildirilir. İlişkiler üst düzeyde gizlilik içerisinde yürütülür. Talimatları yerine getirmeyen üyeler bu yapı içerisinden atılır. İsmini hatırlamadığım Esenler Demokratik Yurtsever Gençlik (DYG) sorumlusu molotoflu korsan gösteri eylemi yapmak için İl DYG sorumlusundan talimat almıştı. Ancak benzin bulamadığından dolayı bu molotoflu korsan gösteri eylemini gerçekleştiremedi Bu nedenle DYG İlçe sorumluluğundan uzaklaştırıldı" dedi.

Kime ne kadar ceza isteniyor

KCK iddianamesinde 147'si tutuklu 193 sanık yer alıyor. Tutuklu sanıklar arasında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayıncı Ragıp Zarakolu da bulunuyor. İddianamede, Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da aralarına bulunduğu 51 sanığın 'silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak', 141 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak', Belge Yayınları yetkilisi Ragıp Zarakolu'nun da 'PKK/KCK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçlarını işledikleri iddia ediliyor. Ersanlı'nın 'silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak' ve 'terör örgütünün propagandasını yapmak' suçlarından 38,5 yıla kadar hapsi isteniyor. RZarakolu için de 7,5 ila 15 yıl arasında hapis cezası verilmesi talep ediliyor. Diğer 189 sanığın da 7,5 ila 111 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor.

Yeni Şafak





Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs