En Sıcak Konular

Fransa’da anket sonuçları kafa karıştırıyor

3 Nisan 2012 20:30 tsi
Ipsos anket verilerine göre oylarını 2 puan artıran Sarkozy’nin ilk turda yüzde 29,5 oy oranına sahip olduğu belirtilirken, François Hollande’ın yüzde 27,5 oya sahip olduğu açıklandı.


Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimlerine üç haftadan az bir süre kala yapılan seçim anketleri net bir sonuç vermekten uzak duruyor. Ipsos araştırma şirketinin açıkladığı son seçim anketi sonuçları, Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin ilk turda önde olduğunu ortaya koydu. Ancak aynı ankette ikinci tur oylamasında ise Fransa Cumhurbaşkanı, Sosyalist Aday François Hollande’ın gerisinde yer aldı.

Ipsos anket verilerine göre oylarını 2 puan artıran Nicolas Sarkozy’nin ilk turda yüzde 29,5 oy oranına sahip olduğu belirtilirken, François Hollande’ın yüzde 27,5 oya sahip olduğu açıklandı.

Bir başka anket şirketi Harris ise kendi araştırmasında Sarkozy’nin ilk turdaki oy oranını yüzde 29, François Hollande’ın ise yüzde 26 olarak açıkladı.

BVA anket şirketi de diğerlerinin aksine ilk turdaki yarışı sosyalist aday François Hollande’ın hala önde götürdüğünü belirtti. BVA anket verilerine göre Sosyalist aday yüzde 28 oy oranıyla ilk sırada yer alırken, Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin yüzde 27 oy oranıyla ikinci sırada bulunduğu vurgulandı.

İKİNCİ TURDA HOLLANDE FARKI

Öte yandan seçimlerin ikinci turu için yapılan anketlerin tamamında Hollande'ın önde olduğu görülüyor. Ipsos araştırma şirketi ikinci turda Hollande’ın Nicolas Sarkozy’nin 10 puan önünde yüzde 55 oy oranıyla ilk sırada yer aldığını belirtti. BVA ise farkın 12 puana kadar yükseldiğini, Sarkozy’nin yüzde 44 oy oranına karşın Sosyalist adayın yüzde 56 oranına sahip olduğunu açıkladı. İkinci turda Sarkozy’nin oylarını en yüksek gösteren anket şirketi Harris ise Sarkozy’nin yüzde 47’lik oy oranına karşın François Hollande’ın yüzde 53’ile ilk sırada yer aldığını gösterdi.

Anket şirketleri 3’üncü sıra için aşırı sol blokun adayı Jean Luc Melenchon ile aşırı sağcı aday Marine Le Pen’in çekiştiğini ortaya koyarken, Ipsos’un açıkladığı son rakam Melenchon’un yüzde 14,5 ile Le Pen’in önünde yer aldığı yönünde oldu. Harris’in değerlendirmesinde ise yüzde 16 ile aşırı sağcı adayın önde olduğu belirtildi.

Sol blokun adayı Jean Luc Melenchon’un Sosyalist adayın François Hollande’ın önünde yer almasını nasıl bulacaklarıyla ilgili sorulan soruya seçmenin yüzde 85’i "süpriz olmayacağını" yönünde cevap verdi. Yüzde 14’lük bir kısım ise "bunun çok güzel birşey olacağı" şeklinde görüş belirtti.

Bu haber 648 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,325 µs