En Sıcak Konular

MHP'den AK Parti'ye bir destek daha

3 Nisan 2012 17:34 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ak Parti hükümetinin üniversite sınavını kaldırma ve dershaneleri kapatma yönündeki çalışmalarına destek vereceklerini açıkladı.


Bahçeli, "Hükümeti gecikmeksizin, üniversite sınavlarını bütünüyle kaldırmak için harekete geçmeye davet ediyor ve bu konuda her desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan bildirmek istiyorum." dedi.

Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, YGS sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hafta sonu yapılan YGS'ye giren öğrencilerin istediği ve hedeflediği üniversitelere girmelerini temenni eden Bahçeli, "Artık çocuklarımızı, en taze yaşlarında esir düştükleri sınav zulmünden kurtarmak hepimiz için ihmal edilemeyecek bir vazifedir. Bu itibarla 2011 yılı seçim beyannamesinde de dile getirdiğimiz gibi, üniversite sınavını kaldıracağımızı ve sınavsız üniversiteye geçileceğini daha önce ilan etmiştik. Nihayetinde hükümeti gecikmeksizin, üniversite sınavlarını bütünüyle kaldırmak için harekete geçmeye davet ediyor ve bu konuda her desteği vermeye hazır olduğumuzu buradan bildirmek istiyorum. Başbakan Erdoğan ayrıca, dershane sisteminin kaldırılacağını da ifade etmiştir. Elbette milyonlarca ailemize mali külfet olan dershanelerin kaldırılması yerinde bir uygulamadır. Zira üniversite sınavının kalkacağı bir ortamda zaten dershanelere büyük oranda gerek ve ihtiyaç kalmayacaktır." diye konuştu.

Dershaneler kapatılırken gerek çalışanlar gerekse sahiplerinin mağdur edilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, geçen hafta kabul edilen 4+4+4 kanununun da birçok eksiği, taşıdığı sakıncaları ve mahsurlu yanları olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, yeni düzenlemenin en hayırlı ve olumlu tarafının imam hatip liselerinin ortaokul kısmının açılması, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamber(sav)'in hayatının seçmeli ders olarak kabul edildiğini kaydetti.


CİHAN

Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,249 µs