En Sıcak Konular

CHP'li başkan 100 bin TL'lik davayı kaybetti

3 Nisan 2012 17:33 tsi
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Manşet hakkında açtığı 100 bin TL’lik manevi tazminat davasını kaybetti.

İstanbul 16. Sulh Hukuk Mahkemesi Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in, Sarıyer Manşet Gazetesi Hakkında açtığı 100 bin TL’lik manevi tazminat davasını red etti.  Çağlayan Adliye Sarayı’nda görüşülen davanın ilk duruşmasında Belediye Başkanı Şükrü Genç’in avukatı ve aynı zamanda akrabası olan Mebrure Genç, Sarıyer Manşet Gazetesi’nin avukatı Yaşar Ağsu ile Sarıyer Manşet Gazetesi sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz hazır bulundu.

Dava dilekçesini tekrarlayan Şükrü Genç’in avukatı Mebrure Genç, tanıkların dinlenmesini ve Sarıyer Spor Kulübü’ne yapılan bağış makbuzlarının incelenmesi talebinde bulundu. Bunun üzerine söz alan Sarıyer Manşet ’in avukatı Yaşar Ağsu, “Söz konusu yazı incelenmesi karar için yeterlidir. Bu nedenle tanık dinlenmesine gerek yoktur. Ayrıca Sarıyer Spor Kulübü’ne yapılan bağışlarla ilgili makbuzların incelenmesi neticesinde yine sayın belediye başkanı hakkında hoş olmayan bir durum ortaya çıkacaktır. Makbuzlarda Şükrü Genç’in parmak izi incelenmeyeceğine göre, burada bağış yapanların genelde inşaatçı şahıslar olduğu ve bunların da belediye ile işleri olduğu görülecektir. Bu nedenle makbuzların incelenmesi önerisini belediye başkanı açısından hoş olmayan sebeplere yol açabileceği kanısındayız. Bu yazı tamamen basın özgürlüğü çerçevesinde yazılmış ve hiçbir suç unsuru içermemektedir” dedi. Avukatların savunmasını dinleyen Hakim Ferhan Büyükelçi, açılan davanın reddi yönünde karar verdi.

Av. Ağsu: “Adalet yerini bulmuştur”
Dava sonrası konuşan Sarıyer Manşet Gazetesi’nin Avukatı Yaşar Ağsu; “Daha öncede belirttiğimiz gibi bu yazı basın özgürlüğü çerçevesinde yazılmış bir yazıdır. Bir belediye başkanının gazetecilere böyle bir davayı açması, basın özgürlüğüne karşı olan tavrını da ortaya koymaktadır ve düşündürücüdür. Adalet yerini bulmuştur. Sarıyer Manşet’in yaptığı haberlerde haklılığı hukuki olarak da kabul edilmiştir. Gerekçeli karardan sonra mahkemenin sonuçları için icra takibi başlatacağım” dedi.

“Belgeli haberciliğimiz kanıtlanmıştır”
Sarıyer Manşet Gazetesi’nin sahipleri Vedat Özdemir ve Ömer Canıbeyaz ise, “Sarıyer Manşet Gazetesi’ni bu tür davalarla baskı altına almaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Tüm haberlerimiz belge ve bilgiye dayalıdır. Hukuk yoluyla da bu bir kez daha ispatlanmıştır. Hakkımızda dava açıldı diye sevinip kara propaganda yapanların tüm hayalleri suya düşmüştür. Çünkü biz gazeteciliği kişisel çıkarlarımız ve bazılarına yalakalık için değil, kamu yararı adına yapıyoruz. Sarıyer Manşet Gazetesi’nin ne kadar doğru haberler yaptığı bugün hukuksal olarak da kanıtlanmıştır. Artık hiç kimse Sarıyer halkından hiçbir şeyi gizleyemeyecek, çünkü Sarıyer Manşet var” diye konuştular.

SARIYERMANŞET

Bu haber 657 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,630 µs