En Sıcak Konular

Papa'yı nasıl bilirsiniz?

3 Nisan 2012 14:35 tsi
Papa'yı nasıl bilirsiniz? Papa 16. Benediktus'un ağabeyi Georg Ratzinger, kardeşini ''La Repubblica'' gazetesinden Marco Ansaldo'ya verdiği özel demeçte anlattı.

''Benim kardeşim Papa'' ismiyle bir kitap yayımlamaya hazırlanan 88 yaşındaki ağabey, kardeşinin 2005 yılında Katolik aleminin ruhani lideri olarak seçildiğini ilk duyduğunda, önce üzüldüğünü ardından zamanla buna alışıp cesaret bulduğunu dile getirdi.
Joseph Ratzinger'in neden ''Benediktus'' ismini seçtiği sorulan Georg Ratzinger, kardeşinin kulağa hoş gelen bir tınısı olması nedeniyle bu ismi seçtiğini bildirdi.

Ağabey Ratzinger, kardeşinin son dönemde maruz kaldığı bazı iddialara karşı da hassas olduğunu, bunların hangi nedenlerden kaynaklandığını bildiğini, çok da umursamadığını ifade etti.

Ağabey kardeş hiç kavga edip etmedikleri sorulan Georg Ratzinger, "Çok. En küçük şeyden bile tartışırdık. Ama biz genelde tek yürek ve tek ruh idik" ifadelerini kullandı. Papa'nın ağabeyi, kardeşinin başarılı bir öğrenci olduğunu da kaydetti.

Papa olmadan önce ne sıklıkta görüştükleri sorulan Georg Ratzinger, "Resenberg'e yılda 3-4 kez geliyordu. Onun evinde beraber yemek yiyorduk. Şans eseri kız kardeşlerimiz dolapta bir şeyler bırakıyor oluyorlardı hep. Çünkü ikimiz de iyi birer aşçı değiliz. Yemeğin sonrasında o bulaşıkları yıkıyordu, ben tabakları kuruluyordum. Sonrasında bir yürüyüş yapıp, Tanrı hakkında konuşuyorduk" dedi. Ağabey Georg, kardeşinin en sevdiği yemeğin annesinin yaptığı 'Kaiserschmarren' tatlısı olduğu bilgisini de verdi.

Georg Ratzinger, kardeşinin Papa olduktan sonra değişmediğini daha önce olduğu gibi centilmen ve mütevazi olduğunu dile getirdi.

Gazeteci Ansaldo'nun Papa'nın bir günü nasıl geçiyor sorusunu da ağabey Ratzinger, şöyle yanıtladı:

"Sabah 07.00'deki ayinden sonra kahvaltı eder. Saat 08.00'de o günün randevularını gözden geçirir. Salı günleri, bir sonraki gün yaptığı Çarşamba günü kabullerine hazırlanır. Örneğin, selamlama yaptığı dillerin söyleniş biçimlerini çalışır. Kasetten önce dinler, sonra kendi dener. Öğle yemeğinin ardından dinlemenin yerine mektuplar ve kartlar yazmayı tercih eder.

Kendisine gelenler mektupların tümünü okumaya çalışır. Öğleden sonra da kişisel sekreteri Monsinyör Georg Gaenswein ile bahçede yürüyüş yapar. Akşamları da 19.30 gibi yemek yer, ardından 20.00 haberlerine göz atar. Bunun ardından yine kısa bir yürüyüş yapar. Benim kardeşim nadiren televizyon izler. Vatikan ile ilgili bir film olduğunda onu izler."

aa 

Bu haber 845 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,616 µs