En Sıcak Konular

Has Parti zamlara tepki gösterdi

3 Nisan 2012 14:23 tsi
Has Parti Adana İl Başkanı Sıtkı Cengil, son zamlarla Türkiye'nin benzin, motorin ve doğal gazı en pahalı kullanan ülke haline geldiğini savundu.

Enerji ürünlerine yapılan fahiş zamların hem üreticiyi hem de tüketiciyi, dolayısıyla ekonomiyi olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Cengil, "Hükümet yetkililerinin açıkladığı gibi bu zamları dünyadaki gelişmelerle izah etmek kabul edilir bir sebep değildir. Türkiye pahalı enerji kullanımında birinci sıradadır. İflas durumundaki Yunanistan altıncı sırada Bulgaristan 49 Romanya 50. sıradadırlar. Onlarda aynı dünya şartlarında akaryakıt alıyorlar. Yapılan bu yüksek zamlarla birlikte ekim dikim mevsiminde çiftçimiz çok büyük sıkıntı çekecek. Taşıma sektörü başta olmak üzere üreticimiz ve dar gelirli vatandaşımız ciddi manada olumsuz etkilenecektir." dedi.

Zamlar neticesinde enflasyonun artacağını, gelir dağılımındaki dengesizliğin büyüyeceğini ifade eden Cengil, "Ülkemizde enerji fiyatlarının yüksek olmasının en önemli sebeplerinden biri akaryakıttaki vergi oranlarının özellikle özel tüketim vergisi miktarının çok yüksek olmasıdır. Vergi miktarları aşağı çekilmeli, ayrıca enerji düzenleme kurulunun işlevi gözden geçirilmelidir. Eğer hükümet bu gerçekleri göz ardı ederek akaryakıttaki vergilerle bütçe açıklarını kapatma yoluna gitmeye devam ederse ekonomi kısır döngüye girer.” şeklinde konuştu. 

Bu haber 513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,151 µs