En Sıcak Konular

Jandarma'dan TOKİ'ye yanıt: Uzlaşma söz konusu değil

28 Haziran 2007 15:21 tsi
Jandarma'dan TOKİ'ye yanıt: Uzlaşma söz konusu değil Jandarma Genel Komutanlığı, Niğde’de TOKİ’nin toplu açılış töreni öncesinde kolluk kuvvetleri ile TOKİ’de görevli şahıslar arasında cereyan eden olayla ilgili olarak, "Yargıya intikal etmiş olan olayda, ilgili yasalar gereğince, tarafla

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 26 Haziran 2007 tarihinde, Niğde’nin Bor ilçesinde, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı’nca düzenlenen tören öncesinde, kolluk kuvvetleri ile TOKİ’de görevli şahıslar arasında cereyan eden olayın basın ve yayın organlarında geniş şekilde yer aldığı ifade edilerek, şöyle denildi:

"Anılan olayda görevli kolluk kuvvetleri, bölgede emniyetin tam olarak sağlanabilmesi amacıyla yasaların yüklediği sorumluluk ve verdiği yetkiler çerçevesinde görevini yapmıştır. Yargıya intikal etmiş üzücü olayda, ilgili yasalar gereğince, tarafların şikayetlerinden vazgeçmeleri suretiyle uzlaşılması söz konusu değildir."
     
TOKİ Başkanı ne demişti?

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Niğde mitingi öncesi, Bor İlçesi’nde Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan konutların anahtar teslim töreninde, danışmanları tarafından bir teğmenin yumruklanması iddiasını DHA’ya değerlendirdi. Bayraktar, “Teğmen bana hakaret edip, ittirdi. Danışmanımın vurduğunu görmedim. Teğmenden şikayetçi oldum'' dedi.

Bor İlçesi’nde TOKİ konutları anahtar teslim töreni öncesi protokol tribününde bomba araması yapılması için alan boşaltılmış. Ancak, alan dışına çıkmak istemediği iddia edilen TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile sorumlu Teğmen Türker Doğru arasında tartışma çıkmıştı. Bu sırada Bayraktar’ın Basın Müşaviri Uğur Dülekalp ile danışmanı Esat Sadık Soylu’nun, Teğmen Doğru’ya yumruk attığı iddia edildi. Teğmen Doğru yere düşerken, bir astsubay da olayda yere düşerek yuvarlandı. Dülekalp ve Soylu gözaltına alınırken, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Niğde dönüşü yemek molası verdiği Aksaray’da yaşadıklarını DHA’ya anlattı. Teğmenden şikayetçi olduğunu söyleyen Bayraktar, “Daha ben olayın ne olduğunu anlamış değilim. Bomba araması yapılacak güvenlik bandının dışına çıkın denildi. Ben, güvenlik bandının dışına çıktım. Sonra, bir teğmen gelip, ‘Buradan da uzaklaşın’ dedi. Dedim ki ben TOKİ Başkanıyım. Burası da güvenlik bandının dışarısı. Yok dediler. Ve bana hakaret edip, ittip, kaktılar. Danışmanlarım vurduğunu görmedim. Bir kargaşa olmuş. Sonra Alay Komutanı geldi. Konuştuk. Daha sonra ben karakola gidip, teğmenden şikayetçi oldum. Ben siyasi biri değilim. Askerle aram iyidir. Teğmen hakkında hakaret ve darp suçundan şikayetçi oldum. Ancak, uzlaşma olursa değerlendiririm. Ben uzlaşmadan yanayım. Benim askerle problemim yok'' dedi.

KARŞILIKLI ŞİKAYETLERİMİZİ GERİ ALALIM

Yumruklama olayını görmediğini ileri süren Erdoğan Bayraktar, 2 personeli hakkında şikayette bulunulduğu için kendisinin de Teğmen Türker Doğru’dan şikayetçi olduğunu söyledi.

Karşılıklı olarak uzlaşmaya hazır olduklarını belirten Bayraktar, “Ben genç bir teğmenden şikayetçi olmak istemedim. Ancak onlar şikayetçi olunca uzlaşma kapısını aralamak için şikayetçi oldum. Onlar da orada 10 gündür çalıyorlarmış. Onlar da başbakanı korumak için görev yapıyorlar. Stresli bir ortamdı. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Ben şikayetimi geri çekmeye hazırım. Uzlaşmaya hazırız. Karşılıklı olarak şikayetlerin geri alınmasını doğru buluyorum'' dedi.

Milliyet



Bu haber 410 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,584 µs