En Sıcak Konular

Güvenlik Konseyi'ne ağır eleştiri

3 Nisan 2012 11:54 tsi
Güvenlik Konseyi'ne ağır eleştiri "BM Güvenlik Konseyi, karar alamayarak zalime dolaylı bir destek vermiştir."

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısında milletvekillerine hitap etti.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları:

Yeşilçam'ın esfane oyuncusu Ekrem bora'yı kaybettik. Kendisine allah'tan rahmet ailesine de başsağlığını diliyorum. Fatma Neslişah Osmanoğlu'nu kaybettik. Damarlarında Ertuğrul Gazi'nin Orhan Gazi'nin Sultan Selim'in kanını taşıyan asalet timsaliydi. Millet olarak çok şey borçlu olduğumuz bu ailenin ferdi olması nedeniyle hürmetle yad ediyoruz. Mekanı cennet olsun. Allah ondan ve ailesinden razı olsun diyoruz.

2011 yılının tamamında büyüme 8.5 olarak gerçekleşti. AB ülkeleri arasında Türkiye en hızlı büyüyen ülke oldu. Büyümede Avrupa'da birinci, dünyada Çin'den sonra ikinci ülke olduk. Ben gerçekleri konuşuyorum. Halep oradaysa arşın burada.

Atalarım ne demiş. Borç yigidin kamçısıdır. Güçlü olanın borcu umurunda değil. ABD'nin umurunda değil. Türkiye artık buraya doğru gidiyor. Milli gelir 100 iken borcun 74 idi kardeşim.

Nüfusumuz her yıl bir 1 milyon dolar artan bir ülke. Biz iktidara gelirken borç stokunun milli gelire oranı yüzde 74'tü. biz bu oranı yüzde 39'a düşürmüş durumdayız. Tüm zamanların rekorudur. Tarihinin en düşük seviyesine indirdik. Yüzde 22'ye düşürmüş durumdayız. Muhalefet borçlanmaya ilişkin rakamları çarpıtarak vermeye devam edecek. Bunların genlerinde doğru konuşmak yok. Halep oradaysa rakamlar buradadır. OECD ile konuşsunlar Maastricht Kriterleri'yle konuşsunlar.

Allah var, MHP genel başkanı ki kendisi bir ekonomisttir, dört işlemi çok iyi bilir. Bildiğiniz gibi sıfırları siliyor, topluyor, çarpıyor, bölüyor. Gerçi işlem tamam ama sonuç yanlış çıkıyor. 40. yılında MHP iktidar demişti, evdeki hesap çarşıya uymadı.

CHP genel başkanı da biliyorsunuz hesap uzmanıdır. Ama dört işlem konusunda onun ciddi sorunları var. Önceki gün Antalya’da kademeli eğitimi eleştirirken, diyor ki “4+4 sekiz değildir. Sekiz bölü ikidir.” Çünkü denklem en baştan yanlış, işlem de yanlış sonuçta yanlış. Belli ki dersi kaynatmak için her yola başvurmuşlar.

Bugün Meclis’i kırıp Tandoğan’a gidenler, belli ki okulu asıp haylazlığa gitmişler. Her seçimde bunlar bütünlemeye kalıyorlar ama maalesef ders almıyorlar. Bir abaküs önünde dört işleme tekrar çalışmasını, dört işlemi gözden geçirmesini tavsiye ediyorum. Ben torunlarıma aldım, baya faydalı oldu. Tahmin ediyorum ki bundan istifade edecektir. Bunu kesintisiz yapmasına gerek yok, arada bir kademeli olarak da teneffüse çıkabilir.

12 Eylül davasına müdahil olma kararı olduk. Dava açılma sürecine ilişkin biz başlatmış ve neticelendirmiştik. Müdahil olarak gayet yakından takip edecğimiz davanın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Nükleer enerjinin barışçı amaçlarla kullanılmasını destekliyoruz. Nükleer silah yapımında yürütülen çalışmalara karşı çıkıyoruz. İsrail'in nüklere silah yapımına göz yumanların barışçıl amaçlarla yapılan nükleer çalışmalara karşı çıkmanın doğru olmayacağını söyledik. Bu ayrımcılıktır.

Zalim ve kurbanın aynı kefede değerlendirilmesi zalime hizmet edecektir. BM Güvenlik Konseyi, karar alamayarak zalime dolaylı bir destek vermiştir. Suriye'de insanlar yardım beklerken her gün ölürken eli kolu bağlı beklemek zülme ortak olmak demektir. Ürdün'e göç edenlerir sayısı 90 bine ulaştı. Boğazları kesilerek öldürülen Suriyeliler var. Mevcut rejimin gözünde bunlar terörist.

Geçtiğimiz haftalarda kurmay subaylara 50 dakikalık bir konuşma yaptım. Terörle mücadele dış politika alt yapı üst yapı bir bilgilendirme konuşması yaptım. Dünkü gazetelerde bu konunun cımbızlanarak ifade edilmesi şık olmadı. Konuşmanın asıl özeti bu ifadelerdir. Suriye'de tutuklu olan gazeteciler için girişimleri sürdürüyoruz. Derhal bırakılması için çalışmaları hassasiyetle sürdürüyoruz

Milli eğitimde yapılan düzenleme aziz milletin hafızasında hiç silinmeyecek bir yer edinmiştir. CHP zihniyetine gereken dersi verdiğiniz için hepinizi yürekten kutluyorum. 27 Mayıs ile yüzleşiyormuş gibi yaptı. 27 Nisan bildirisi ile hesaplaşıyormuş gibi yaptı. Herkese mavi boncuk dağıtmak için yoğun bir gayreti oldu. Kesintisiz eğitimi savnarak 28 Şubat'ı savunarak özüne dönmüştür.

Sanki yeniden doğum olmuş gibi milletimiz heyecanlı ve neşeli. 28 Şubat'ın en ciddi izi silindi. Yeni yasayla eğitim sistemi kazanmıştır. Türkiye ekonomisi kazanmıştır. Bunan sonra eğitimin altyapısını güçlendireceğiz. Öğrencilerin önüne fırsatlar sunacağız. Onlar da hür iradeleriyle tercihlerini yapacak.

Kesintisiz eğitimi şiddet kullanarak savunması demokrasi maskesi düşmüş ve tuzla buz olmuştur. CHP için her yol mübah olsa dahi 1940'lardan bugüne gelemeyeceğini bir kez daha net olarak göstermiştir. Kesintisiz eğitim hangi sözlerle savunduklarını hatırlatmak istiyorum:

Kafasının içinde seyin taşımayanlar, Cahil adamlar, münafık dediler genel kurula silahla gireriz dediler. Bu iş bitti sokak çözer dediler. Müslaman olmayı önce Allah'a sonra chp'ye borçlusunuz dediler. Bu üslubu önce genel başkanına misliyle iade ediyorum. Sen önce komisyon başkanına selo bant fırlatan grup başkanvekiline söyle.

Nazi benzetmesini, Hitler benzetmesini defalarca yaptı. 11 Nisan 1939 tarihli kararname. (Alman devlet reisinin doğumunun 50. yıl dönümünde yayınlanan kararnameyi okudu). (Cumhuriyet gazetesinde Hitler'e yönelik övgülerle dolu manşetleri kürsüden gösteriyor) Kemalist Türkiye'den faşist İtalya'ya selam başlıklı manşeti okudu.

Kılıçdaroğlu bize oyalı kuran kılıfından bahsediyor. Süs eşyası değil. O bir ilham kaynağıdır. Sen şecaat arzederken sirkatin söylüyorsun. Yanlış yoldasın. Çıkmış sıffın savaşından bahsediyor. Bu sular sizi aşar bu sulara girmeyin boğulursunuz. Belli ki size politika malzemesi ama iki tarafın da sahabe-i kiram olduğunu söylememiş. Siz dersim katliamıyla yüzleşemediniz isterseniz hiç girmeyin.

1950 yılı başında İngiliz gazetesi köylüler ölüyü namaz kılınmadan defnetmiştir diyor. Ben bunu kimden dinledim biliyor musunuz? İmam hatipler ölü yıkamaları için kuruldu. Öğretmenler bize okulda ölü mü yıkayacaksınız diyorlardı. İşte oradan çıktık buraya geldik. Kılıçdaroğlu'nun kuran'dan bahsetmesi mahidar.

Bu millet sizin devrinizde kuranı küplere sakladı. CHP bu milletin milli manevi değerlerini öğrenmesini engelledi. Eğer menderes gümbür gümbür geldiyse bundan dolayı geldi. 3 gün Ankara'yı savaş alanına çevirmek istediler. CHP ve BDP vekilleri bunlara destek verdi. Tasarının 9. maddesine verdikleri destekten ötürü MHP'lilere ve azı BDP'lilere ve teşekkür ediyorum.



Bu haber 913 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,716 µs