En Sıcak Konular

'Türkiye'nin varacağı rota görülüyor'

28 Haziran 2007 15:06 tsi
'Türkiye'nin varacağı rota görülüyor' Başbakan Erdoğan, Yozgat'ın Yerköy İlçesinde Kale Grubu tarafından yaptırılan Kaleseramik ve Kalekim fabrikalarının açılış törenine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, ''Türkiye geçmişte olduğu gibi rotası belli olmayan g

Başbakan Erdoğan, Yozgat'ın Yerköy İlçesinde Kale Grubu tarafından yaptırılan Kaleseramik ve Kalekim fabrikalarının açılış törenine katıldı.
     
Törene katılmak için helikopterle Yerköy'e gelen Erdoğan'a Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ile eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek de eşlik etti.Törene, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, eski başbakanlardan Yıldırım Akbulut ve AK Parti'nin milletvekili adayları da katıldı.
     
Erdoğan ve beraberindekiler, helikopter pistinden tören alanına, 2 golf arabasıyla geldiler.
     
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törene geçildi.
     
Başbakan Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, özel sektör tarafından yaptırılan yatırımların önemine değindi.
     
Kale Grubu tarafından Yerköy'de yaptırılan fabrikaların önemli bir yatırım olduğunu değinen Erdoğan, burada yapılan yatırımın diğer iş adamlarına da örnek oluşturması temennisinde bulundu.
     
Bu tür yatırımların, Türkiye'nin her tarafında artmasının önemine işaret eden Erdoğan, benzer yatırımların ve girişimlerin artması için ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarını kaydetti.
     
''Biz kamunun, hükümetlerin özel sektör önünde engel teşkil etmesine asla razı olamayız, olmadık'' diyen Erdoğan, yatırımın, üretimin, istihdamın önündeki tüm engelleri tek tek kaldıracaklarını söylediklerini hatırlatarak, bu sözlerinin de arkasında durduklarını kaydetti.
     
Bugün çok önemli bir mesafe kat etmiş durumda olduklarını belirten Erdoğan, 49 ilde teşvik uygulaması başlattıklarında bunu eleştirenler olduğunu, bu eleştirilerin de halen devam ettiğini anlattı.
     
Erdoğan, o eleştirileri yapanların teşvik verilen bu illere gitmelerini ve verilen teşviklerin illere neler kazandırdığını yerinde görmelerini tavsiye etti.
     
Teşvikler sayesinde mevcut Organize Sanayi Bölgeleri'nin (OSB) artık yeterli olmadığını, yenilerinin açıldığını, SSK'lı çalışan sayısının katlanarak arttığını, istihdamın, enerji tüketiminin artış kaydettiğini ifade eden Erdoğan, bunun sonucunda Yozgat'ta olduğu gibi göğüslerini kabartan fabrikalar açıldığını söyledi.
     
Kendilerine düşenin ise altyapıyı hazırlamak, yatırımcının önündeki engelleri ortadan kaldırmak ve önlerini görebilecekleri ekonomik ortamı yaratmak olduğunu belirten Erdoğan, 3 Kasım seçimlerinin hemen ardından ekonominin düzelmeye başladığını, güven ve istikrara kavuştuğunu ve her şeyden önemlisi de öngörülebilinir bir yapıya ulaştığını bildirdi.
     
Geçmişte Kale Grubu'nun yaptığı gibi bir yatırımı hayata geçirmeye kimsenin cesaret edemediğini belirten Erdoğan, bunun nedeninin ise yatırımcının 3 ay sonrasını olduğu gibi,3 yıl sonrasını da görememesi olduğunu söyledi.
     
Bu arada, Başbakan Erdoğan'a konuşması sırasında vatandaşlar tarafından tezahürat yapılması üzerine, Erdoğan kürsüden vatandaşlardan birini ''sağ olasın'' diye yanıtladı.
         
TÜRKİYE'NİN VARACAĞI ROTA GÖRÜLÜYOR

Türkiye'de bugün çok şeyin değiştiğini ifade eden Erdoğan, bugün artık çok uzun vadeli projeksiyonların yapılabildiğini belirtti.
    
Erdoğan, şunları kaydetti:
    
''Politikalarımız, hedeflerimiz belli. 3 ay, 3 yıl hatta 7 yıl, 30 yıl sonra Türkiye'nin varacağı rota bugünden net olarak görülebiliniyor, farkımız bu. Bunu sağladığımız zaman enflasyon da düşüyor, faizler de düşüyor, ihracat artıyor, yatırım, üretim, istihdam artıyor. Biz onun için demokrasi diyoruz, onun için istikrar diyoruz, onun için güven diyoruz. (Nice yıllara) derken (Güven ve istikrar için de durmak yok, yola devam) derken, bunu düşünerek diyoruz.
     
Türkiye, geçmişte olduğu gibi rotası belli olmayan gemi misali savrulup dursa bugün bulunduğu noktaya asla ulaşamazdı. Demokrasimizi sağlamlaştıracağız Türkiye'yi öngörülebilir bir ülke haline getireceğiz, politikalarımızı, hedeflerimizi net bir şekilde ortaya koyacağız, sonra rekabet gücümüzün artışını hep birlikte izleyeceğiz.''



Bu haber 253 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,546 µs