En Sıcak Konular

Bahoz yine PKK kampında!

3 Nisan 2012 08:11 tsi
Bahoz yine PKK kampında! Kuzey Irak'taki PKK kamplarına geçen ay düzenlenen hava operasyonunda yaralanan Bahoz kod adlı Fehman Hüseyin, kamplara geri döndü.

Güvenlik güçleri, Rojhat kodunu kullanan Bahoz'un Çukurca'nın karşısında, sınıra 20 km mesafedeki Metina kampında yeni saldırı planladığını belirledi.

 BİR ay önce PKK kamplarının F-16'larla bombalanması sırasında yaralı olarak kurtulan Bahoz Erdal kod isimli Fehman Hüseyin'in yeri belirlendi. Telsiz konuşmalarını tespit eden güvenlik güçleri, Bahoz'un Çukurca İlçesi'nin karşısında, Türkiye sınırına 20 km mesafedeki PKK'nın Metina kampında olduğunu belirledi.

SURİYE'DE İDDİASI
 
Örgüt içinde liderlik mücadelesi veren ve son yıllarda en kanlı terör saldırılarının sorumlusu olan Fehman Hüseyin'in TSK'nın düzenlediği hava harekatında yaralandıktan sonra Suriye'de Esad'a sığındığı iddia edilmişti.

25 MART'TA TAKILDI
 
Ancak Fehman Hüseyin yine bir PKK kampında ortaya çıktı. Örgütün sözde ana karargah komutanı Bahoz Erdal'ın 25 Mart günü yaptığı telsiz konuşmaları istihbarat birimleri tarafından tespit edildi. Telsiz görüşmelerinde Rojhat kodunu kullanan Bahoz Erdal, yeni sadırı talimatları da veriyor. Havaların düzelmesini beklemeden PKK'lıların hemen harekete geçmelerini 3-4 kişilik gruplar halinde saldırı düzenlemelerini istiyor.

SEVGİLİYE HEDİYE; M-16
 
FEHMAN Hüseyin'le ilgili bir ilginç detay da geçen aylarda yakalanan bir PKK'lının ifadelerinden çıktı. Buna göre B.Ş ismindeki itirafçı, Bahoz Erdal'ın aşk trafiğini anlattı. Fehman Hüseyin'in sevgilisi olan Yüksekovalı Kızıl Beritan Kod isimli Cihan Asi'nin örgüte yeni katılmasına rağmen önemli sorumluluklar verildiğini söyledi. Bahoz Erdal'ın, 2009'da tutuklanan Cihan Asi'ye M-16 silah hediye ettiğini söyleyen B.Ş, örgütte  bu durum yüzünden huzursuzluk çıktığını ve birçok kadın örgütten ayrılmak istediğini öne sürmüştü.

akşam


Bu haber 531 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,965 µs