En Sıcak Konular

Fransa'yı korku sardı

2 Nisan 2012 22:11 tsi
Koministler Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçiminin sürprizi olmaya aday..



Fransa'yı korku sardı Strasbourg - Fransız Komünist Partisi ile Sol Cephe partisinin cumhurbaşkanlığı için ortak adayı Jean-Luc Melenchon, son bir buçuk ayda anketlerde 5 puan birden yükselerek seçimin 3'üncü adamı haline geldi.

LH2 kamuoyu araştırmaları kuruluşu tarafından gerçekleştirilen son ankete göre, seçimin ilk turunda Sosyalist Parti'nin adayı François Hollande yüzde 28.5, iktidardaki Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) adayı Nicolas Sarkozy ise yüzde 27.5 oranında oy alacak.

KOMÜNİST ADAY 5 PUAN YÜKSELDİ

Aynı anket, Fransız Komünist Partisi (PCF) ile Sol Cephe'nin (Front de Gauche) ortak adayı Jean-Luc Melenchon'un yüzde 15, aşırı sağcı Milli Cephe (FN) partisinin adayı Marine Le Pen'in yüzde 13.5, merkez-merkez sağ eğilimli MODEM partisi adayı François Bayrou'nun ise yüzde 12 oranında oy elde edeceklerini gösteriyor.

Oylarının yüzde 26'sının 18-24, yüzde 18'inin ise 25-34 yaş grubundan geldiği belirtilen Melenchon'un, son bir ay içinde bu yaş grupları arasında 11 puan birden ilerlediği kaydediliyor.

Melenchon'un seçim programında şu anda brüt bin 398 Euro olan asgari ücretin bin 700 Euro'ya çıkarılması, tüm sağlık hizmetlerinin yüzde 100 devlet tarafından karşılanması, yüksek gelirlilere vergilerin artırılması, su, elektrik ve gaz gibi temel ihtiyaçlara "sosyal tarife" uygulanması ve 6'ıncı Cumhuriyet'e geçilmesi gibi politikalar da bulunuyor.

EN ÇOK HOLLANDE ZORLANACAK

Bu vaatler Sosyalist Parti adayı Hollande ile ülkenin liberal iş dünyasını endişelendirmeye başladı. Hollande ve ekibinin Melenchon'a taviz karşılığında merkez seçmeni "ürkütmekten" korktuğu yorumları yapılıyor. Hollande'ın ikinci turda seçimi kazanabilmesi için hem komünistlerin hem de merkezin bir bölümünün oylarını çekebilmesi gerekiyor.

'TERÖR DÖNEMİNİN VARİSİ'

Fransız Sanayici İşadamları Derneği MEDEF ise Melenchon için "Fransız Devrimi'nin terör döneminin varisi" değerlendirmesinde bulundu. Seçimde Nicolas Sarkozy'yi destekleyeceğini duyuran MEDEF başkanı Laurence Parisot, Haziran ayındaki genel seçimler sonrası hükümette komünist bakanların yer alması fikrine sıcak bakmadıklarını söyledi. Melenchon ise MEDF patronunun bu sözlerine "Evet hanımefendi, bu bir devrimci harekettir. Vatandaş devrimi geliyor" ifadeleriyle yanıt verdi.(ntvmsnbc) 

Bu haber 595 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,842 µs