En Sıcak Konular

Erdoğan söyleyemedi, uyarı Arınç’tan geldi!

28 Haziran 2007 14:40 tsi
Erdoğan söyleyemedi, uyarı Arınç’tan geldi! Yapılamayan Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile adaylığı düşen Abdullah Gül’e Erdoğan’ın “başka bir aday göstereceğini” nasıl söyleyeceği soru işaretiydi. Gül Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı yönünde hiçbir işaret vermezken Erdoğan’

Türkiye’nin erken seçimlere gitmesine neden olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrasında Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı olmayacağı şeklinde bir işaret vermemesi, olası krizleri önlemek için üzerinde uzlaşılacak bir ismi Cumhurbaşkanı adayı olarak ileri sürmek isteyen Erdoğan’ı zor durumda bırakıyor. Kulislerde Başbakan Erdoğan’ın Abdullah Gül’e “adayımız başkası olmalı” demekte zorlandığı, Gül’ün ise aday olmayacağı yönünde hiçbir işaret vermediği konuşuluyor. Ancak Erdoğan’ın iktidar olması halinde kriz çıkmaması için yeni bir ismi Cumhurbaşkanı olarak ileri sürmesi bekleniyor.

Durum böyleyken bugün Meclis Başkanı Arınç’ın yaptığı açıklama dikkatlerden kaçmadı. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kriz çıkarmakla suçlanan ve bu yüzden AKP’nin milletvekili aday listesinde nüfuzu kırıldığı anlaşılan Arınç yaptığı açıklamada 22 Temmuz genel seçimlerinden sonra yapılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün adaylığının devam edip etmeyeceği konusunda, "Bugünden yarına hiç kimsenin adaylığı söz konusu değil. Ne benim, ne Gül'ün, ne sizin, ne bir başkasının" dedi.

CNNTürk'e konuşan Arınç, "Seçim sonrasında Gül'ün Cumhurbaşkanlığı adaylığı devam etmeli mi" sorusu üzerine, "Hayatın olağan akışı içinde bugünden bu adaylığı üç ay sonrasına, altı ay sonrasına taşımak siyaseten doğru değil. Ve bunu bugünden belki ilan etmek lazım" diye konuştu.

Kendisinin de sade bir milletvekili, TBMM Başkanı ya da bakan olup olmayacağının 22 Temmuz seçimleri sonrasında belli olacağını vurgulayan Arınç, "Gül benim gönlümün Cumhurbaşkanı adayıdır. Onu tavsiye ederken de özellikleriyle tavsiye ettim. Bütün arkadaşlarımızın da adayıdır" dedi. Arınç, "Neden yeniden tavsiye etmiyorsunuz" sorusu üzerine de Arınç şunları söyledi:

"Yeniden tavsiye etmiyorum demedim. Günü geldiğinde bu tartışılmalı. 'Benim adaylığım devam ediyor' sözünü yanlış buluyorum. Bunu ne ben kendim için söyleyebilirim, ne Sayın Gül kendisi için söylemeli. Ne Sayın Başbakan kendisi için söylemeli. Türkiye'nin siyasetinde bütün dengeler değişebilir, şartları değişebilir, o şartlar önümüze geldiğinde en doğrusu neyse ona göre karar verilmeli." Arınç, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda "Önümüzdeki siyasi süreci mutlaka görmemiz lazım. 'Ne adayım, ne aday değilim' diyorum" dedi.



Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,116 µs