En Sıcak Konular

Vural: 4+4+4, zam+zam+zama dönüştü

2 Nisan 2012 17:37 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, elektrik, su, doğalgaz ve benzin fiyatlarına yapılan zamların, siyasal tartışmaların arkasına gizlenerek yapıldığını belirterek, "4+4+4 tartışması dönüştü, zam+zam+ zamma" dedi.

Vural, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, dün yapılan YGS ile, elektrik, su ve doğalgaz fiyatlarına yapılan zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. YGS öncesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın "üniversite sınavı kaldırılacak" diye açıklama yaptığını hatırlatan Vural, ancak MHP’nin buna ilişkin önergesinin kabul edilmediğine de dikkat çekti.

İzmir’de doğuştan diyabet hastası olan bir öğrencinin sınava alınmamasını sert dille eleştiren Vural, "Kopyayı önleyeceklermiş. Ya kopyanın faillerini buldunuz mu siz? Çaldılar soruları, koya çektiler? Kim yaptı buldunuz mu ey hükümet? Şimdi inşallah yandaşa gitmemiştir bu sorular" dedi.

Dün İzmir’de olduğunu ve İzmirlilerin Başbakan Erdoğan’a yapılan son zamlar nedeniyle saygılarını arz ettiklerini belirten Vural, İzmirlilerin, "zam üstüne zam, ne diyon bu hususta ustam" dediklerini söyledi. Hükümetin zam için güzel bir formül bulduğunu ve bunun da "zam üstüne çul serme formülü" olduğuna dikkat çeken Vural, "Her siyasal tartışmanın arkasından bir bakıyorsunuz doğalgaz, elektrik, benzin zammı. 4+4+4 tartışması dönüştü zam artı zam artı zamma" dedi.

-"DIŞ MİHRAKLAR"-

Vural, Enerji Bakanı'nın benzin zammını Ortadoğu’daki olaylara bağladığını hatırlatarak, "Hani siz liderlik yapıyordunuz. BOP’un eş başkanı bu ülkelerin karışmasında en büyük paya sahip olduğuna göre zamlarda da en büyük pay kendisine aittir” diyerek, "Ödeyen kim, Ahmetler, Mehmetler, Fatmalar. Güçlü bir iktidar, güçlü bir ekonomi var dediler. Suçlamaya gelince ‘dış mihraklar' diyorlar" diye konuştu.

Vural, benzin zamlarının milli piyango çekilişi gibi her ayın 9, 19 ve 29’unda yapıldığını belirterek, “Talih kuşu çekiliyor, bir iki kişiye çıkıyor. Ama burada vatandaşların hepsini talih kuşu vuruyor” dedi.

Türkiye’de vatandaşın gündeminin ekonomi olduğunu ve vatandaşın zamlar altında ‘erim erim eridiğini’ ifade eden Vural, "Bu ekonomi politikası duvara toslamıştır. Eskiden, ‘vergileriniz size yol, su, elektrik olarak dönecektir’ deniyordu. Ama şimdi AKP’ye verdiğiniz her oy size zam artı zam artı zam olarak dönecektir" dedi.

-"CHP KARNINDAN KONUŞMASIN"-

CHP’nin 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili kabul edilen kanun teklifini Anayasa Mahkemesi’ne götürebileceğine yönelik açıklamasının hatırlatılması üzerine Vural, CHP’nin hangi noktaların Anayasa’ya aykırı olduğunu söylemesi gerektiğini söyledi. Vural, "Neye itiraz ettiğini açıkça söylesin, karnından konuşmasın, açık ve net olsun" dedi. CHP’nin tablet bilgisayar ihalelerinin Kamu İhale Kanunu kapsamından çıkartılması ile ilgili itirazı olduğunun hatırlatılması üzerine ise Vural, daha önce de birçok konunun Kamu İhale Kanunu’ndan kaçırıldığını belirterek, "Kamu ihale kanunundan kaçırmak, Anayasa’dan önce ahlaka ve etik değerlere aykırıdır. CHP’nin hangi maddeye aykırı olduğu konusunda daha açık net mesaj vermesi faydalı olur” diye konuştu.

-"12 EYLÜL DAVASINA MÜDAHİL OLMAYIZ"-

CHP’nin 12 Eylül darbesi ile ilgili davaya müdahil olmak istediğinin hatırlatılması ve MHP’nin bu konudaki yaklaşımının açıklayan Vural, "Bu konulardaki davalara müdahil ya da taraf olma gibi bir politikamız yok. Ama 12 Eylül’le ilgili zarar gören dava arkadaşlarımızın önemli kısmı zaten müdahil olarak bu işin takipçisidir ve olmaya devam edecektir" dedi.

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,394 µs