En Sıcak Konular

MHP'den 3 seçenekli YGS sorusu talebi!

2 Nisan 2012 15:40 tsi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, zamların sürekli olarak siyasal tartışmaların yoğun olduğu döneme rastladığını öne sürerek, YGS için de soru örneği talebinde bulundu.

Vural ''Bu, zam üstüne çul serme formülü. Vatandaş bu formülün farkında Sayın Başbakan. Uygun olduğunuz bir zamanda size saygılarını ifade edeceklermiş, bir sularını içersen. AKP'nin 4 4 4'ü, zam zam zam'a dönüştü'' dedi.

Vural, Meclis'te düzenlendiği basın toplantısında, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) tüm öğrencilerin başarılı sonuçlar alması dileğinde bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''sınavsız üniversite' vaadinde bulunduğunu belirten Vural, ''Bu konuda önergemizi verdik. Yalancının mumu bizim önergemize kadar yanarmış. Önergeyi verdik, ampul söndü. Dut yemiş bülbüle döndüler. Burnunun ucunu bile göremeyen bir Hükümet'' diye konuştu.

İzmir'de diyabet hastası bir öğrencinin kullandığı insülin pompası nedeniyle sınava alınmadığına yönelik haberler olduğunu anımsatan Vural, ''Hükümetin yarattığı yeni bir dramla karşı karşıyayız. Kopya çekilmesini engelleyeceklermiş. Daha önce bir sürü sınavda sorular çalındı, kopyalar çekildi. Nerede bunların sorumluları, buldunuz mu?'' sorusunu yöneltti.

''İzmir'den geliyorum. Vatandaşlar, Başbakan'a bir memnuniyetlerini iletmemi istediler'' diyen Vural, şöyle devam etti:

''Vatandaşlar, son zamlardan dolayı çok memnun. Saygılarını arz ediyorlar. 'Ustamız, zamlar az geldi, tamamına erdirilsin' diyorlar. Zamlardan dolayı büyük memnuniyet duyuyorlarmış. Zam üstüne zam, ne diyorsun bu hususta usta? Her bir siyasal tartışmanın içerisinde bakıyorsunuz, doğalgaz, elektrik, benzin zammı. Bu, zam üstüne çul serme formülü. Vatandaş bu formülün farkında Sayın Başbakan. Uygun olduğunuz bir zamanda size saygılarını ifade edeceklermiş, bir sularını içersen. AKP'nin 4 4 4'ü, zam zam zam'a dönüştü.

Büyük ekonomi, hayırlı zamlar. Zammı unutturmak için bundan iyi zaman olamazdı. AKP'nin ekonomi formülü 4 4 4... Zam yapıyorlar adına, 'güncelleme' diyorlar. Enerji Bakanı bu milleti ne zannediyor? Zamdan Afrika ve Ortadoğu'da yaşananları sorumlu tutuyor. O zaman bu zamların en büyük hissedarı BOP'un eşbaşkanı kimse o. Soruyorsun, memur, emekli zammının ne olacağını bilmiyor ama doğalgaz, elektrik, benzin zammı açık ve net. Şimdi de Suriyeli isyancılara maaş ödeyeceklermiş. Sen kendi memurunun maaşını bir öde de.''

YGS'ye yeni sorular

YGS'ye yeni sorular eklenmesi talebinde bulunan Vural, ''Mesela biri şu olabilirdi; asgari ücrete, emeklilerin maaşlarına yapılan düşük zamlara karşın doğalgaz, elektrik ve akaryakıta yüzde 9-18 aralığında zam yapan hükümet vatandaşa hangi diziyi izlemesini tavsiye ediyor? a)Suskunlar b) Yalan Dünya c)Beni affet'' diye konuştu.

''Bugün medyada yer alan haberlerden, ham petrolün varil fiyatının düştüğünün, döviz kurunun da gerilediğinin anlaşıldığını'' savunan Vural, ''Döviz kuru düşüyor zam, ham petrolün varil fiyatı düşüyor zam. Bunlar vatandaşı yolmaya karar vermişler, kılıfı sonra uyduruyorlar. Bütçe açık veriyor zam yapıyorlar. Amaç, vatandaştan daha fazla vergi toplamak. 'Robin Hüp' ekonomisi bu. Vatandaş zamların altında erim erim eriyor. Vatandaş ezdiriliyor. Vatandaş büyük sıkıntı içerisinde. AKP'ye verdiğiniz her oy size zam zam zam olarak geri dönecektir'' diye konuştu.

''12 Eylül davasına müdahil değiliz''

Vural, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Bir gazetecinin, ''CHP, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkaran kanununu Cumhurbaşkanı onaylarsa Anayasa Mahkemesi'ne götürmeyi planlıyor. Sonrasında süreç nasıl işler'' sorusunu yanıtlarken Vural, ''CHP neye itiraz ediyor açıkça söylesin. Karnından konuşmasın. Bunu Anayasa'nın hangi maddesine dayandırarak yapacak?'' dedi.

Gazetecilerin, ''Kamu İhale Kanunu'na ilişkin bölümü...'' hatırlatması üzerine  Vural, ''Daha birçok şey kaçırıldı bu kanundan. Onlarla ilgili başvuruları var mı? Tablet bilgisayarla ilgili konu ilk olarak ahlak ve etik değerlere aykırı'' şeklinde konuştu.

Bir gazetecinin, ''12 Eylül davasında CHP müdahil olacağını açıkladı. Sizin de böyle bir fikriniz var mı?'' sorusuna, ''12 Eylül'ün mağduruyuz. Bu irade, milliyetçi düşünceyi mahkum etmeye çalıştı. Biz oralardan çıkarak geldik, mücadelemizi sürdürdük, şimdi dimdik ayaktayız. Bu yolla darbeleri tarihin karanlıklarına gömdük. Biz onlarla hesaplaştık. MHP olarak biz milletin mücadelesini sürdürüyoruz. Davalara müdahil olma ya da davaların tarafı olma gibi politikamız yok ama mağdur dava arkadaşlarımız var. Onlar müdahil olarak bu işin takipçisidirler'' yanıtını verdi.

AA

Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,350 µs