En Sıcak Konular

İnce: Cemil Çiçek'i artık tanımıyoruz

2 Nisan 2012 15:39 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, “evrak memuru” konumunda olduğunu iddia ederek, Çiçek’i tanımadıklarını, zorunlu haller dışında kendisiyle muhatap olmayacaklarını söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in bir televizyon kanalında yaptığı konuşmaya yanıt verdi.

TBMM Başkanı’nı, “Evrak memuru” olarak niteleyen İnce, şöyle dedi:

“Evrak memuru Cemil Çiçek az önce bir televizyon kanalında uzun uzun açıklamalarda bulundu. Acaba sicil amirinden izin aldı mı, yoksa bağımsız kendi iradesiyle mi yaptı doğrusu bunu merak ediyorum. Kimin muhatap alacağımı, Sayın Cemil Çiçek’in sicil amirini mi muhatap alacağım yoksa kendisini mi muhatap alacağım doğrusu burada bir kuşkum var. Görevini yapamayan bir Meclis Başkanı’yla karşı karşıyayız.”

-“BÖYLE YAYINCILIK OLMAZ, BASIN TOPLANTISI YAPMAYA MECBUR KALDIM”-

Milletvekillerinin konuşturulmadığını, Komisyon'a alınmadığını ifade eden İnce, “Tutanaklarda benim adım 7 kez söz istiyorum diye geçiyor. Bütün bu görüntüleri izliyor hala daha çıkıyor konuşuyor. Ama bu televizyon kanalına da bir sitemim olacak. Geçen hafta Sayın Bekir Bozdağ çıktı, tek taraflı olarak anlattı. Biz de anlatmak istiyoruz dedik, ‘yayın akışımızda siz yoksunuz’ dediler. Bugün yine Sayın Cemil Çiçek çıktı, bir saate yakın konuştu, tek taraflı olarak anlatılıyor. Böyle bir yayıncılık olmaz. Basın toplantısı yapmaya mecbur kaldım” dedi.

-“ÇİÇEK BAĞIMSIZ DÜŞÜNME YETENEĞİ OLMAYAN BİRİSİDİR”-

Tutuklu milletvekillerinin sadece muhalefet partilerin sorunu olmadığının altını çizen İnce, şöyle konuştu:

“Tutuklu milletvekilleri yasama organının bir sorunudur. Sayın Cemil Çiçek bağımsız düşünme yeteneği olmayan birisidir ve hapisteki milletvekillerini ziyaret edemeyecek kadar aciz birisidir. Korkmaktadır acaba tutuklu milletvekillerini ziyaret edersem Sayın Recep Erdoğan bana ne der, diye korkmaktadır.”

-“SAYIN ÇİÇEK HER YERİN AKP’DE OLDUĞU SÜRECE ELİN DE ORADA DEMEKTİR”-

TBMM Başkanı’nın, “Elim havada kalıyor” dediğini kaydeden İnce, “Sözde el uzatıyormuş bize de eli havada kalıyormuş. Sayın Çiçek aklın, beynin, yüreğin, bedenin, ruhun, her yerin AKP’de olduğu sürece elin de orada demektir zaten. Tarafsız bir Meclis Başkanı olamadın ne yazık ki. Açık açık itiraf etti demin. Ne diyor, yarınki gelişmelerden endişe duyuyorum, diyor. Demek ki Sayın Çiçek’in hazırlıklardan haberi varmış. O komisyon salonunu dolduracak olan 150 milletvekilinden akşamdan haberi varmış ki yarın yaşanacaklardan endişe duyuyorum diyebiliyor” dedi.

-“SEN NE KALIBIN ADAMISIN NE DE KONUMUNUN ADAMISIN”-

İnce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yine bir başka cümlesi, Sayın Genel Başkanımız kalıbının adamı değil demişti, Sayın Çiçek’te az önce şöyle bir cümle etti, siyaset adamı kalıbına göre değil, konuma göre konuşur, dedi. Sayın Çiçek’e cevabımız şudur: Sen ne kalıbın adamısın ne de konumunun adamısın. Sen Recep Erdoğan’ın adamısın. Bir zamanlar Özal’ın adamıydın, sonra Mesut Yılmaz’ın adamı oldun, sonra Erbakan’ın adamı oldun, şimdide Tayyip Erdoğan’ın adamısın. Yani Özal ile birlikte siyasi yasaklar sürmelidir, siyasi yasaklar kalkmasın diye propaganda yaptın. 12 Eylül faşizmini savundun şimdi de AKP faşizminde Türkiye konuşuyor diye şehir şehir geziyorsun ama ne yazık ki AKP faşizmini savunuyorsun. Geçmişten bugüne hiçbir değişiklik yok Sayın Cemil Çiçek’te. Özal ile birlikte 12 Eylül faşizmini savunmuştu, Tayyip Erdoğan ile birlikte AKP faşizmini savunuyor.”

-“BİZİM KİTABIMIZDA YALAKALIK YOKTUR”-

"Bir milletvekilinin Mehmet Metiner’in kürsüdeki bir milletvekiline saldırdığını Cemil Çiçek görmüştür herhalde” diyen İnce, “Grup Başkanvekili Sayın Canikli çıktı, kınıyorum böyle bir olayı, dedi ama Genel Kurul’da oylama sonucunda Mehmet Metiner kınanmadı. Cemil Çiçek diyor ki, 'bu görüntüler Meclis’e yakışmıyor' diyor. Bu kadar evrak memuru bu kadar olur. Meclis Başkanı'sın gereğini niye yapmıyorsun. Bir de 'gelin yalvarın' diyor. Açık açık söylüyor, Başbakan’a, Cumhurbaşkanı’na, kendisine 'gelin yalvarın' diyor. Sayın Çiçek o yalvarma modeli size aittir. Bizim kitabımızda yalvarma yoktur, bizim kitabımızda yağcılık yoktur, bizim kitabımızda yalakalık yoktur” diye konuştu.

-“ZORUNLU HALLER DIŞINDA TANIMIYORUZ”-

Meclis Başkanı’yla zorunlu haller dışında muhatap olmayacaklarına dikkat çeken İnce, “Makamı tartıştırmamak için Meclis Başkanlığı'nı tartışmaya açmamak için şimdiye kadar susmuş. Sayın Çiçek makam mı kaldı, biz CHP olarak evrak memuru konumundaki Sayın Cemil Çiçek’i tanımadığımızı bu konuda kendisiyle muhatap olmayacağımızı zorunlu haller dışında bir kez daha sizlerle paylaşıyorum” dedi.

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,559 µs