En Sıcak Konular

Canikli: Diktatör CHP Esad'ı destekliyor

2 Nisan 2012 13:20 tsi
Eğitim sistemindeki değişikliği canlı yayında değerlendiren Ak Parti Grup Başkanvekili Canikli, tasarıyı muhalefetin talebi doğrultusunda değiştirdiklerini, buna rağmen muhalefetin eleştirdiğini söyledi.

Tv8’de Erkan Tan’ın bugünkü konuğu AK Parti Grup Başkanvekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli oldu. 4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili konuşan Canikli, tasarıyı muhalefetin talebi doğrultusunda değiştirdiklerini, buna rağmen muhalefetin hala eleştirdiğini söyledi.

Fatih projesi konusunda Kılıçdaroğlu’nun yabancı firmaların menfaatlerini koruduğunu iddia eden Canikli, “İhale yapılacak, rekabet oluşturma şartını da koyduk” diye konuştu.

Canikli’nin açıklamaları özetle şöyle:

“CHP’nin uzmanlık alanı diktatörlük olduğu için Esad’ı destekliyorlar!”

“CHP gibi Esad’ı mı destekleyelim? Kendi insanını katleden bir zalimi, diktatörü mü destekleyelim? CHP şu anda öyle yapıyor. Gerçi buna da çok şaşırmamak lazım, onların geçmişine baktığımız zaman uzmanlık alanlarından bir tanesinin diktatörlük olduğunu görürüz. Türkiye’de diktatörlük dediğiniz zaman akla gelen tek parti CHP’dir!”

“Yasa teklifi vermemizi başka memlekette eleştirseler insanı deli diye içeri atarlar!”

“Bu tür eleştirilere şaşırıyorum. Milletvekilinin temel görevi yasa yapmadır teklif vermedir. Yasama faaliyetinin de özü budur. Biz bunla milletimizin bize yüklediği görevi yerine getirmiş oluyoruz. Bir milletvekili sen neden yasa teklifi veriyorsun demek kadar anlamsız bir suçlama, bir iddia olamaz. Ne yapacak milletvekili? Neden yasa teklifi verdiniz diyorlar, el insaf! Biz en temel görevimizi yapıyoruz. Bunu başka memlekette sorsalar deli diye içeri atarlar.”

“Muhalefetin talebi ile düzelttiğimiz halde eleştiriyorlar!”

“Sırf eleştirmek için yalan yanlış yorumlar yapıyorlar. Takdiri milletimize bırakıyorum. Tamamen muhalefetin eleştirdiği yönde, onların talepleri doğrultusunda değiştirilmiş olan, o şekilde yasalaşmış olan tasarı üzerinde hala ilk halindeymiş gibi değerlendirme yapmayı bilgisizlik olarak görüyorum.”

“Kılıçdaroğlu yabancı firmaların menfaatlerini koruyor!”

“Fatih projesi çerçevesinde 2 buçuk milyar dolarlık bir harcama yapılacak. Bu çerçevede tablet bilgisayarların alımının yanında yazılım, donanım gibi çok ciddi anlamda teknolojik bazı imkânlar gerekiyor. Şu anki ihalenin şartlarına göre biz ihaleyi açalım, yabancı firmalar kazanır. Yerli hiçbir firma kazanamaz. Kılıçdaroğlu, bununla yabancı firmaların avukatlığını yapıyor. Ülkenin ve yerli firmaların menfaatini değil; onların menfaatlerini koruyor. İhale yapılacak, rekabet oluşturma şartını da koyduk. Yapılmamış ihale, ödenmemiş para, olmamış yolsuzluk için konuşuyorlar. Takdir milletindir!”

“Bu düzenleme laikliğin teminatıdır!”

“Kesintisiz 8 yıllık eğitim tam bir fiyaskodur. Bizim getirdiğimiz düzenlemenin en temel felsefesi şudur, insanlara bir dayatma yapılmıyor. Laikliğin özüne son derece uygun bir düzenlemedir. İnsanlara birden fazla seçenek sunuyoruz. Şu anki sistemde dayatma var, tek yol var.”

Bu haber 494 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,861 µs