En Sıcak Konular

Cemil Çiçek, polisleri kabul etti

2 Nisan 2012 12:37 tsi
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 167. yıldönümü dolayısıyla, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve teşkilat mensuplarını kabul etti.

Şahin, kuruluş yıldönümü dolayısıyla, polis teşkilatının devletine olan sadakatini ve birlikteliğini ifade etmek için devlet kurumlarının temsilcilerine ziyaretlerde bulunduklarını ifade etti.
 
Türkiye'nin bazı sıkıntıları olduğunu, ancak bunların aşılabileceğini belirten Şahin, ''Özellikle terör konusu polisimizi, jandarmamızı ve diğer iç güvenlik unsurlarımızı meşgul eden, topyekun milletimizi, devletimizi meşgul eden önemli bir konudur. Ama bu çok komplike ve meşgul eden konu karşısında da iç güvenlik teşkilatımız, şehitliği göze alarak, gaziliği onur sayarak, gözünü kırpmadan görevine devam etmektedir. Bu devamın en önemli arka plan gücü devletin topyekun, teşkilatının arkasında hem imkanlar hem de duygusal olarak var oluşudur. O güçle hizmetler devam etmektedir'' diye konuştu.
 
''Polis, iki şapka taşıyor''
 
Teşkilat mensuplarını kutlayan TBMM Başkanı Çiçek de Türkiye'nin devlet ve millet olarak böyle bir teşkilata sahip olduğu için gurur duyduğunu ifade etti. Teşkilatın başarılı olduğunu belirten Çiçek, ''Sizlerin sayesinde bu ülkede huzur gerçekleşmekte, insanlarımız rahat ve huzur içinde faaliyetlerini sürdürebilmektedir. Bu nedenle, teşkilata karşı bu ülkenin fertleri olarak hepimizin şükran duygusu içinde olması gerekiyor. Bu görevi gerçekleştirirken hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, gazilerimize de şükranlarımı ifade ediyorum'' dedi.
 
Devletin önemli birimlerinin başında güvenlik teşkilatı geldiğini kaydeden Çiçek, bunların, bir devletin olmazsa olmazı olduğunu vurguladı. Türk Emniyet Teşkilatı'nın her geçen gün büyük başarıları ortaya koyan şanlı bir geçmişi olduğunu anlatan Çiçek, şunları söyledi:
 
''Türkiye zor bir coğrafyada. Bölgemizde olup bitenlere baktığımızda da bu coğrafyada barışı, huzuru, güvenliği sağlamanın ne kadar zor olduğunu, olup bitenlerden dolayı daha iyi anlıyoruz. Kaldı ki günümüzde Türkiye açısından sizlere gelen ilave yükler de var. Türkiye, bir kısım suçlar bakımından ya hedef ülkedir ya da geçiş ülkesidir. Bu, ilave bir yük getiriyor. Geçmişte bireysel olarak işlenen suçlar bugün organize suçlar haline geldi. Bu da güvenlik teşkilatımızın daha yoğun bir çaba göstermesini gerektiriyor. Ortadoğu'daki olaylar ise zaten daha bir teyakkuz halinde olmak gibi bir sorumluluğu bizlere yüklüyor. Bunun en büyük yükü de sizin omuzlarınızdadır.
 
Bu nedenle, böyle bir teşkilat, övünülecek bir teşkilattır. Her defasında yeni başarılar oluyor. Suçluların ortaya çıkarılmasında, yakalanmasında, faillerin bir an önce adalete teslim edilmesinde ne kadar başarılı olduğunuzu biz bir çok olaydan biliyoruz. Faili meçhullerin aydınlatılması dahil bir çok başarıyı gerçekleştirdiniz.
 
Türkiye'de ayrı bir adli kolluk yoktur. Bu görevi de büyük ölçüde şehirlerde sizler gerçekleştiriyorsunuz. Dolayısıyla sokakta, yolda karşılaştığımız emniyet mensubumuz iki şapka, iki sorumluluk taşıyor. Yargıya intikal eden bir çok önemli olayın aydınlatılmasında ve adaletin tecellisinde bu sıfatınızla da önemli görevler ifa ediyorsunuz.''
 
Konuşmaların ardından Şahin, Çiçek'e 10 Nisan Polis Haftası kutlamaları kapsamında düzenlenecek olan resepsiyon davetiyesini ve polis teşkilatı plaketini sundu, teşkilat mensupları da çiçek verdi. Cemil Çiçek de Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar'a çini tabak hediye etti.

cihan


Bu haber 490 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,041 µs