En Sıcak Konular

Vekiller 5 bin 269 yazılı soru önergesi verdi

2 Nisan 2012 11:48 tsi
24. Yasam Dönemi'nde 5 bin 269 yazılı soru önergesi verildi. Bunların 611'i yanıtlandı, bin 270'si ise halen işlemde.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, 24. Yasama Dönemi'nde milletvekillerinin 5 bin 269 yazılı soru önergesi verdiğini belirterek, ''Soruların yanıtlanması hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin rica edildiğini'' ifade etti.    
 
CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger'in TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e yönelttiği soru önergesini yanıtlayan Sağlam, İçtüzük hükümleri uyarınca, 15 gün içinde cevaplandırılma yazılı soru önergeleri için muhatap bakanlıkların dikkatini çekildiği (tekit edilen), 10 günlük ek süre içinde cevaplandırılmayan önergelerin ''gelen kağıtlar'' listesinde yayınlandığını kaydetti.
 
Sağlam, ''Bu süreler içinde gelen cevaplar alındığı günkü veya bir sonraki birleşim tutanağının arkasına eklenmekte, soru sahibi milletvekiline iletilmekte ve TBMM internet sitesinde yayınlanarak kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır'' dedi.
 
24. Yasama Dönemi'nde, 22 Mart 2012 tarihi itibariyle, 5 bin 269 yazılı soru önergesi verildiğini belirten Sağlam, bunun 611'inin süresi içinde cevaplandığını, 3 bin 277'sinin tekit edildiğini, 873'ünün tekit edildikten sonra cevaplandığını, bin 478'inin süresi geçtikten sonra cevaplandığını, 926'sının cevaplandırılmadığını, 3'ünün geri alındığını, bin 270'inin işlemde bulunduğunu, 108'inin ise iade edildiğini bildirdi.
 
Sağlam, TBMM Başkanı Çiçek imzasıyla, 5 Ocak 2012 tarihinde Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a gönderilen yazıda, Başbakanlık ve bakanlıklara gönderilen yazılı soru önergelerinin son durumlarının bir liste halinde gösterilerek, ''cevaplandırılmaları hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesinin rica edildiğini'' ifade etti. 

aa



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,277 µs