En Sıcak Konular

Suriyeliler: Fazlasıyla battaniyemiz de var yemeğimiz de

2 Nisan 2012 10:39 tsi
Hatay genelinde yaşamlarını sürdüren Suriyelilere yardım malzemesi verilmediği iddiaları yalanlandı. Olayın, Kilis ile Islahiye'deki konteynerkente nakledilmek isteyen bir grup genç tarafından çıkarıldığı ifade edildi.

Bazı basın yayın organlarında 'Suriyeliler kendilerine battaniye verilmediği gerekçesi ile çadır kentte protesto gösterisi yaptı' yönündeki haberlerinin çıkması üzerine Reyhanlı Kaymakamı Yusuf Güler'in bizzat çadır kente giderek Suriyeliler ile görüştüğü öğrenildi.

Yaşananların yanlış anlamadan ibaret olduğunu söyleyen çadırkent sakinleri Türk yetkililerin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını söyledi.

Çadırkent sakinlerinden Hasım Karasa gün içinde yaşanan tartışmaların yanlış anlaşıldığını, olayın sadece nakil meselesi olduğunu söyledi. Karasa, "Çadırkentte konaklayan bir grup genç, yetkililere Kilis'teki konteynerkente nakledilmek istediklerini söyledi. Yetkililer Kilis'in şu an için dolu olduğunu birkaç gün içerisinde İslahiye'deki kente nakledileceklerini söylemişler. Bunun üzerine İslahiye'ye nakledilmek istemeyen birkaç genç taşkınlık yaptı. Olay tamamen bundan ibaret." diye konuştu.

Çadırkentte gerekli olan tüm ihtiyaçlarının Türk yetkilileri tarafından fazlasıyla karşılandığına işaret eden Karasa "Allah razı olsun fazlasıyla battaniyemiz de var yemeğimizde. Bizi en iyi şartlarda ağırlamaya çalışıyorlar. Taşkınlık yapanlar daha yeni Boynuyoğun çadırkentten gelmişlerdi. İstedikleri olmayınca bunu yaptılar. Zaten nakledileceğiz. Şu an bekliyoruz." dedi.

REYHANLI ÇADIRKENTTE BOŞALAN ÇADIRLAR KALDIRILDI

Hatay'daki Suriyeli misafirlerin Kilis ve İslahiye'ye nakilleri de sürüyor. İl genelinde Yayladağı YİBO, Alınözü TEKEL Kampının ardından Reyhanlı Çadırkentinde de nakiller yapılmaya devam ediyor. Reyhanlı Çadır Kentte 200 dolayında Suriyeli nakledilecekleri günü beklerken Türk Kızılay'ı da tamamen boşalan çadırları toplamaya başladı.

SICAK YEMEK SERVİSİ 3 ÖĞÜN OLARAK YAPILIYOR

Türk Kızılayı organizesinde Suriyeli misafirlerin yemek ihtiyaçları da karşılanıyor. Çadır kamplara minibüslerle getirilen sıcak yemekler sınırlama yapılmaksızın kent içerisinde yapılıyor. Özellikle Suriyeli çocuklar yemek dağıtımında ön saflarda yer alıyor. Ellerinde yemek kaplarıyla sıraya geçen çocuklar çadırlarına yemeklerini götürüyor. 

Bu haber 602 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,805 µs