En Sıcak Konular

Tuğluk: Nevruz'a gelen PKK tabanıdır

2 Nisan 2012 09:30 tsi
Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, "İmralı'da ve Kandil'de bir diyalog yoksa, müzakere yoksa Kürtlerle çözüm yoktur" dedi.

Van Bağımsız Milletvekili ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Federasyonu (TUHADFED) tarafından teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da yapılması planlanan ancak İçişleri Bakanlığı tarafından yasaklanan "Amara Yürüyüşü" ile ilgili basın toplantısı düzenledi. DTK binasında düzenlenen toplantıya DTK Başkanlık Divanı üyesi Edip Yaşar ile Divan Sekreteri Fatma Kuyucu katıldı. Yasaklamanın kabul edilebilir olmadığını ifade eden Tuğluk, "Yasaklama hukuki değil, meşru değildir. Halk kendi istek ve taleplerini ifade etme hakkına sahiptir. Biz yine de o gün orada olacağız. O gün bizden yana bir gerginlik olmayacak" dedi.

Amara'ya son sürece dair siyasi mesajları vermek için gideceklerini dile getiren Tuğluk, "8 aya yakındır Abdullah Öcalan ile hiçbir temas yok. İmralı'da neler yaşanıyor? Bunun bilgisine sahip değiliz. İmralı Kürtler bakımından en hassas bir noktadır. Kürt sorunun çözümü için İmralı birinci dereceden bağlantılıdır. Kabul edilir ya da edilmez Abdullah Öcalan bu halkın iradesidir, çözümde birinci aktörlerden biridir. Bu yasaklar çözüme hizmet etmez. Bu meseleyi yine inkar etmek anlamına gelir. Dolayısıyla biz Amara yürüyüşü ile bu politikadan vazgeçin diyoruz. İmralı'da ve Kandil'de bir diyalog yoksa, müzakere yoksa Kürtlerle çözüm yoktur" dedi.

Öcalan'ın ülkede Kürt-Türk birlikteliğinin güvencesi olduğunu ileri süren Tuğluk, "Öcalan Kürt-Türk barışının güvencesidir, köprüsüdür. Eğer bu köprüyü uçurursanız ortada barış adına bir şey kalmayacaktır. Hepimiz sorumlu bir yaklaşım göstermek zorundayız. Bu mesele öyle ya da böyle çözülecektir. Çözümün nasıl olacağı kritik aşamadadır. Biz diyalog yoluyla meselenin aktörleriyle demokratik yolla çözümünden yanayız. Amara yürüyüşü nasıl olursa olsun gerçekleştireceğiz. Biz sağduyulu yaklaşım içerisinde olacağız. Ben yasak kararının bir kez daha gözden geçirilmesini öneriyorum" şeklinde konuştu.

Devletin Öcalan ile 3 yıl görüşme yaptığını belirten Tuğluk, "Tıkanan görüşmeler devam etmelidir. Devlet Öcalan'ın misyonunu rolünü çok iyi biliyor. Hükümet Öcalan'ı, Kandil'i devre dışı bırakarak, BDP'nin 7 bine yakın üyesini tutuklayarak geri kalanlarla kırıntıları görüşmek istiyor. Çünkü, anadilde eğitim olmaz diyor, statü, özerklik olmaz diyor bunun dışında kalanlar kırıntıdır. Kürt sorunu artık bir statü meselesidir. Kimse BDP ve DTK'dan kendini inkar edip süreç başlatmasını beklemesin. Nevruz'a gelen PKK tabanıdır. Bunu inkar edemeyiz. Bu meselenin en hızlı, en çabuk çözümü Öcalan ile konuşularak olur" diye konuştu.

Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,939 µs