En Sıcak Konular

Kumrular bombacısını yakan kız

2 Nisan 2012 08:26 tsi
Ankara Kumrular Sokak'ta 5 kişinin ölümü ile 41 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK/KCK üyesi Ümit A'nın kız arkadaşından bile yaptığı eylemi gizlediği ortaya çıktı.

Kumrular'daki kanlı eylemi gerçekleştirdikten sonra Tarsus'a giden PKK/KCK üyesi Ümit A., kız arkadaşıyla buluştu. Gözaltına alınan N.A., "Tarsus'ta görüştüğümüzde üzerinde eylem günü giydiği tişört ve pantolon vardı" dedi.
 
Ankara Kumrular Sokak'ta 5 kişinin ölümü ile 41 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırıyı gerçekleştiren PKK/KCK üyesi Ümit A'nın kız arkadaşından bile yaptığı eylemi gizlediği ortaya çıktı. Kanlı eylem sonrası ailesinin yaşadığı Tarsus'a kaçan Ümit A., aynı fakültede okuyan kız arkadaşı N.A., sivil vatandaşların hedef alındığı saldırıya tepki gösterince "Bombalı saldırıyı örgüt yaptı. Zaten bir-iki güne kadar TAK üstlenecek" demiş.
 
TELEVİZYONDAN ÖĞRENMİŞ
 
Adana'nın Gülbahçe mahallesinde düzenlenen operasyonda saklandığı hücre evinden kaçarken üzerindeki silahla yakalanan Ümit A'nın örgüt içindeki bağlantıları mercek altına alındı. PKK'nın "kanlı" eylemlerini üstlenen paravan yapılanması Kürdistan Özgürlük Şahinleri (TAK) bünyesinde faaliyet yürüten Ümit A. 20 Eylül 2011'de bomba yüklü aracı Kumrular Sokak'ta infilak ettirdikten sonra otobüsle Mersin'in Tarsus ilçesine kaçtı. Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi'ne bağlı Telekomünikasyon öğretmenliği bölümünde okuyan bombacı aynı fakültede öğrenim gören kız arkadaşı N.A. ile bir kafede buluştu. 5 kişinin öldüğü saldırıyı televizyondan öğrenen N.A. örgütün sivilleri hedef almasına sert tepki verdi. Örgütün gençlik yapılanması DGYM içinde faaliyet gösterdiği öne sürülen N.A'dan beklemediği tepki gören Ümit A. eylemi yaptığını söyleyemedi. Sevgilisine, "Eylemi örgüt yaptı. Bir-iki güne kadar TAK üstlenecek" dedi. Bu görüşme sonrası ailesinin yanına dahi gitmeyen Ümit A. izini kaybettirdi.
 
GÖRÜNTÜLER İZLETİLDİ
 
Adana'da KCK'nın organize ettiği bazı sokak gösterilerine katıldığı belirlenen Ümit A'nın izine Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçe mahallesinde ulaşıldı. Gece saatlerinde gizlendiği hücre evinin özel harekat timlerince kuşatıldığını fark eden bombacı kaçmak isterken, kıskıvrak yakalandı.
 
Ümit A. ile birlikte emniyette sorgulanan kız arkadaşı N.A., Tarsus'taki buluşmada aralarında geçen diyalogları bir bir anlattı. N.A. buluştukları gün Ümit A.'nın bombalı eylem sırasında güvenlik kamerası görüntülerine yansıyan giydiği tişört ile pantolonunu teşhis etti. N.A., "Tarsus'ta görüştüğümüzde üzerinde aynı tişört ve kot pantolon vardı" dedi.
 
ÖĞRENİM KREDİSİNİ ÇEKTİRDİ

 
Ankara polisi, bombacının kimliğini 7 Ekim'de dinlemeye takılan kısa bir telefon görüşmesi sayesinde belirledi. Şifreli konuşmanın ardından kullandığı hattı kapatan Ümit A., Tarsus'tan Gaziantep'e kaçtı. Ümit A. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'nca kendisine verilen aylık 260 liralık öğrenim kredisini, örgüt sempatizanı bir arkadaşına çektirdi. Emniyet İstihbaratı, parayı çeken kişiyi adım adım takip etti. Ancak, öğrenim kredisi Ümit A.'ya hemen teslim edilmedi. Örgüt, yakalanma riski nedeniyle bombacıyı Gaziantep'ten Adana'ya gönderdi.
 
bugün



 

Bu haber 628 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,485 µs