En Sıcak Konular

Suriyeli isyancılara maaş

2 Nisan 2012 08:22 tsi
Suriyeli isyancılara maaş Suriye'de Beşşar Esad yönetimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu mensuplarına maaş bağlanacak. İsyancılara ödenecek para ise Körfez ülkelerinden gelecek.

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) İstanbul'da düzenlenen Suriye'nin Dostları Toplantısı'nda saf değiştiren Suriyeli askerlere de maaş ödeneceğini açıkladı.

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Galiyun, "Konsey, Özgür Suriye Ordusu mensubu tüm subay, asker ve diğer kişilere düzenli bir maaş bağlayacak" dedi.

Suriye Ulusal Konseyi'nin bir temsilcisi de, daha fazla parasal kaynağın, dağınık haldeki Özgür Suriye Ordusu'nun kontrollü bir güce dönüşmesini sağlayabileceğini ve Suriye ordusundan kopmaları teşvik edebileceğini umduğunu söyledi.

İstanbulda dün yapılan toplantıda, özellikle Suudi Arabistan gibi bazı ülkeler, Suriye'deki isyancıların silahlandırılması çağrısında bulundu.

Ancak aralarında Türkiye ve ABD'nin de bulunduğu bazı ülkeler, topyekûn bir iç savaşa yol açabileceği kaygısıyla isyancıların silahlandırılmasına karşı çıkıyor.

KANADA'DAN MUHALİFLERE 8.5 MİLYON DOLAR
Kanada Dışişleri Bakanı John Baird de, Suriye'deki acil insani ihtiyaçlar için 7.5 milyon dolar ve demokrasi yanlısı faaliyetlerde kullanılmak üzere 1 milyon dolar olmak üzere muhalif gruplara toplam 8.5 milyon dolar yardımda bulunacaklarını açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Baird Suriye halkının özgürlüğünü elde etme yolundaki mücadelesine Kanada'nın destek vermeye devam edeceğini söyledi.

Suriye'deki rejim karşıtı grupların demokrasi, özgürlük ve hukuk mücadelesi verdiklerini iddia eden Bakan Baird, yapacakları 1 milyon dolarlık yardımın bu çabalar için gerekli mali desteğin bir parçası olacağını ifade etti.

Esad yönetiminin şiddet kampanyasının sona erdirilmesi için Kanada'nın üzerine düşeni yapacağını kaydeden Baird, ''Kanada, parlak bir gelecek için Suriye halkının yanında durmaya devam edecek'' dedi.

ntvmsnbc


Bu haber 586 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,299 µs