En Sıcak Konular

Liderlik kavgası mı başladı?

2 Nisan 2012 08:01 tsi
Liderlik kavgası mı başladı? İstihbaratlara göre PKK'nın üst düzey sözde komutanları arasında liderlik kavgası başlamış durumda.

Türkiye'nin gündemden hiç düşmeyen madde terör ve terörle mücadele. Sınırda hareketlilik artarak sürüyor. Muhabir arkadaşım Devrim Tosunoğlu ile Hakkari Yüksekova ve Şemdinli ile Ağrı'ya gittik, polis ve asker neler yapıyor yerinde gördük.

HALKIN GÜNDEMİNDEN ÇIKTI
 
Hakkari ziyaretimizde Vali Muammer Türker ve İl Emniyet Müdürü Tufan Ergüder'e de uğradık. Kısa süre önce Hakkari'ye atanan Ergüder bölgeye hemen uyum sağlamış. Engüder, İstanbul'da büyük operasyonlara imza atmış, terörle mücadelede görev almış bir polis şefi. Vali Türker, halkın içinde, halkla kol kola. Halk da valiyi çok seviyor. 3 yılı aşkın süredir bölgede. Kapısı herkese açık. 'Halk terörden çok çekti. Hakkari'de halkın gündeminde artık terör yok. Kendinizi tanıtmadan sorun, bakın neler diyecekler. Batıdakiler terörü gündeminde tutuyor' diyor Türker.

POLİS-ASKER TAM UYUM VAR
 
Tespitlere göre Türkiye, Kuzey Irak ve Avrupa'da silahlı 4 bin 500 PKK'lı var. Polis ve asker arasında müthiş bir birlik, beraberlik duygusu hakim. Topyekun mücadeleye belki de bugüne kadar hiç olmadıkları kadar hazırlar. Özellikle Polis ve Jandarma Özel Harekat operasyonlara birlikte katılıyor. Kurumlar arası istihbarat akışı en üst düzeyde. Yakalanan bir PKK'lıyı gerekirse beraber sorguluyorlar. Operasyonlar birlikte planlanıyor. Asker önde polis arkada sırt sırta terörle mücadele ediliyor. Polis, 'Arşivimizin anahtarını onlara bırakacak kadar (jandarmaya) güven içerisinde çalışıyoruz' diyor.

Sınırda görevli askerler bugüne kadar hiç olmadığı kadar mücadele içinde olduklarını söylüyor. Hükümet, Genelkurmay yanlarında. Bakanlar sık sık bölgeyi ziyarete gelmeye başladı. Asker ve polisin sorunlarını dinleyip taleplerini alıyorlarmış. Bu durum güvenlik güçlerini fazlasıyla memnun etmiş durumda. Örgütün eylem hazırlığı içerisinde olduğu biliniyor. Ama moraller yüksek. Son günlerde çok sayıda patlayıcı ve silah ele geçirildi.

PKK HAS MİLİS ARIYOR
 
Bu yıl anayasa yılı. O yüzden örgüt bu yılı 'ya hep ya hiç' olarak görüyor. 2012 en ciddi süreç olacak. 4 bin 500 silahlı militanı yeterli görüyorlar. Örgüt strateji değiştirmiş. İllerden adam toplamak yerine has milisler bulma planı içerisine girmişler. Militanları bir bir yakalanan örgüt, eylem yapacak adam derdine düşmüş.

KARAYILAN MEKTUBU
 
İstihbaratlara göre PKK'nın üst düzey sözde komutanları arasında liderlik kavgası başlamış durumda. Murat Karayılan bazı isimlere mektup göndererek üç devletin, Bahoz Erdal'ı (Fehman Hüseyin) liderliğe hazırladığını yazmış. Bundan endişe ediyormuş. Kendisinin Kürt sorununun çözümü ve PKK'nın dağdan indirilmesi konusunda müzakereye açık ve ılımlı olduğunu, Bahoz'un ise savaşı sürdüreceğine vurgu yapıyormuş. Karayılan bu yüzden üç devletin kendisini istemediğini düşünmeye başlamış.

Özkan Tamirak - Akşam


Bu haber 784 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,754 µs