En Sıcak Konular

Spartacus'te 'türkü'

1 Nisan 2012 20:02 tsi
Tüm dünyayı kasıp kavuran ve tarihteki ilk köle isyanını konu alan "Spartacus" dizisinin sezon finalinde "Eledim eledim" türküsü ilgi çekti.

Amerika'da yayınlanan ve büyük ilgi gören "Spartacus" adlı televizyon dizisinin 2. sezonu olan "Spartacus Vengeance (İntikam)" son kısmında "Eledim eledim" türküsü çalındı. Dizide dikkat çeken karakterlerden olan 90'lı yıllarda Zeyna dizisiyle hafızalarda yer eden Lucy Lawless'ın elinde Spartacus'un çocuğuyla uçurumdan atladığı sahnede çalan türkü şaşkınlığa neden oldu.


Daha önceki bölümlerde çocuğunu kaybeden Lukretia, Ilithyia karakterine canlandıran Viva Bianca'nın çocuğunu alıp intihar ettiği sahnede Asker Türküsü çalındı. Dizinin fanatikleri o sahnede çalan türkü karşısında şaşkına döndü. Dizi başında egemenlik hakları ve sevdikleri zorla elinden alınan Spartacus, ilerleyen bölümlerde liderlik özellikleriyle günümüze kadar gelen bir efsane haline geldi. Dizide beraberindeki 77 köleyle tarihteki ilk köle isyanını başlatan ve Roma'ya baş kaldıran Spartacus, 3 yıl boyunca düşmanlarının yüreğine korku saldı.

KANSERE YENİLMİŞTİ

Erotik ve kanlı sahneleri nedeniyle tartışmalara neden olan dizide son olarak "Spartacus: Kan ve Kum" adlı televizyon dizisinin yıldızı Andy Whitfield, 39 yaşında hayata veda etmişti. Dizi de dikkat çeken bir diğer karakter de 90'lı yıllarda Zeyna dizisiyla hafızalarda yer eden Lucy Lawless di. Başrol oyuncusu Andy Whitfield'ın lenf kanseri tedavisi nedeniyle ilk sezonun sonunda ara veren 'Spartacus: Blood and the Sand' dizisinin yapımcıları bir süre sonra yeni başrol oyuncusu arayışına girerek Liam McIntyre ile anlaşmıştı.

ELEDİM ELEDİM TÜRKÜSÜ

Hikayeye göre, genç evli bir çiftin çocukları olmaz. Onlar da kendilerine bir erkek çocuğu evlat edinir. Kadın ile çocuk arasında fazla yaş farkı yoktur. Kadının kocası genç yaşta ölünce kadın dul kalır. Kadın, evlatlığa aşık olduğunun farkına varır, ancak bunu kimselere diyemez. Oğlan askere gider ve askerde ölür. Bir gizli sevdanın öyküsünün türküsüdür Eledim Eledim.



Bu haber 786 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,964 µs