En Sıcak Konular

El Arabi ''Annan Planı'' için çağrıda bulundu

1 Nisan 2012 14:16 tsi
El Arabi "Annan Planı" için çağrıda bulundu

Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansında konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi "Annan Planı"na destek çağrısında bulundu.

Suriye Halkının Dostları Grubu'nun İkinci Konferansında konuşan Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi ile Arap Birliği Suriye Komitesi Başkanı, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamid Bin Casim El Tani, uluslararası topluma "Annan Planı"nı destekleme ve bir an önce eyleme geçme çağrısı yaptı.
 
Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen konferansın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ardından Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el Arabi ile Katar Başbakanı El Tani de birer konuşma yaptı.
 
El Tani, evsahipliği için Türkiye'ye teşekkür ederek, krizin çözümlenmesi için çabaların sürdüğünü hatırlatarak, bugüne kadar yaşanan süreci özetledi. Suriye rejiminin, Özel Temsilci Kofi Annan ile görüşürken diğer yandan kan dökmeye devam ettiğini söyleyen El Tani, buna izin verilmemesi gerektiğini, ölenlerin sayısının 9 bini aştığını, bunların kabul edilemeyeceğini bildirdi.
 
El Tani, Suriye halkına insani yardımın etkin bir şekilde bir an önce ulaştırılması gerektiğini söyleyerek, bunun şimdiye kadar mümkün olamadığını çünkü rejimin izin vermediğini, insani yardım için her ihtimalin göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti. Suriye halkının meşru amaçları için verilen sözlerin artık fiiliyata dökülmesi gerektiğini vurgulayan Katar Başbakanı El Tani, bu çerçevede öncelikle ve birinci olarak "Annan Planı"nın desteklenmesi, ikinci olarak ortak bir uluslararası gücün Suriye'ye gönderilmesi, üçüncü olarak acil insani yardımlar için güvenli bölgeler oluşturulması, dördüncü olarak da mevcut rejime ekonomik ve siyasi baskıların artırılması gerektiğini belirtti.
 
Arap Birliği Genel Sekreteri El Arabi de konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "tarihi konuşması" için teşekkür ederek, herşeyden önce "Annan Planı"nın desteklenmesi gerektiğini, sonra da ateşkesin sağlanmasının önemli olduğunu, üçüncü olarak da muhalefetin tek bir vücut olması gerektiğini kaydetti.
 
El Arabi, Suriye'deki durumun bir iç savaşa dönüşme tehlikesine de dikkati çekerek, Suriye Ulusal Konseyi'nin bütün muhalif unsurları barındıran tek bir şemsiye olması gerektiğini bildirdi. Arabi, uluslararası toplum ve örgütler olarak krizin aşılması için ellerinden geleni yapmaları gerektiğini belirterek, "Suriye halkı çok can kaybetti, birçok yıkıma maruz kaldı. Bu dönemde uluslararası kamuoyu bu ülkeni kendi kaderini kendisi belirlemesi için çaba harcamalı" diye konuştu.

aa


 

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,979 µs