En Sıcak Konular

SGK'lılar avuç içinden tanınacak

1 Nisan 2012 13:23 tsi
SGK, sağlık alanında yapılan usulsüzlükleri önlemek için 1 Temmuz'dan itibaren avuç içi damar izi tarama yöntemini kullanmaya başlayacak. Sistem sayesinde usulsüzlüklerin önüne geçilecek.

SGK, sağlık alanında yapılan usulsüzlükleri önlemek için 1 Temmuz'dan itibaren avuç içi damar izi tarama yöntemini kullanarak, sigortalı olmadığı halde başkasının üzerinden muayene olunmasını ve verilmeyen hizmetlerinin kuruma fatura edilmesini önleyecek.
 
SGK artık kağıt reçete dönemini de bitirecek ve reçeteler elektronik ortamda düzenlenecek. Hekim, tedavi ettiği kişiye reçeteyi MEDULA sistemi üzerinden yazacak. Elektronik reçete uygulaması sayesinde reçete üzerinden yapılan usulsüzlüklerin önemli ölçüde azalması bekleniyor. Eczanelerde MEDULA sistemi üzerinden reçeteyi görerek ilaç verecek. Bu uygulama sayesinde hastanede muayene olmayan kişiler adına reçete düzenlenmesi artık mümkün olmayacak. E-reçete uygulaması da 1 Temmuz'dan itibaren başlayacak. Sağlık karnesi ve vizite kağıdının kaldırılmasıyla TC kimlik numarası üzerinden sağlık hizmeti verilirken, bu uygulama da bazı suiistimallere neden oldu. Bazı sağlık kuruluşları, sağlık hizmeti verilmediği halde, verilmiş gibi göstererek usulsüzlük yaparken, SGK da bunun üzerine avuç içi damar izi tarama yöntemiyle kimlik doğrulaması yapacak.
 
MENFAAT İLİŞKİSİNE ÖNLEM
 

SUİİSTİMALLER şu şekilde: Acil olmadığı halde muayene katılım payından muaf olmak için sağlık kurumlarına başvuruluyor. İlaç katılım payından muaf olmak için usulsüz rapor düzenleniyor. Doktor-ilaç firması ve eczane arasında menfaat ilişkisi kurularak suni talep oluşturuluyor. Endikasyon olmadığı halde büyük ambalaj ve büyük dozajda ilaçlar reçeteye edilerek ilaç israfı oluşturuluyor.

akşam


Bu haber 682 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,739 µs