En Sıcak Konular

İşte 13 maçın perde arkası

1 Nisan 2012 10:51 tsi
Üç hakim ve bir savcıdan oluşan heyet Fenerbahçe'nin maçlarını ayrı odalarda seyrediyor.

Notlar alınıp, sonra tartışılıyor. Eski bir amatör futbolcu olan ve adliye maçlarının da yıldızı olarak gösterilen hakim Hikmet Şen yorumlarda başrol oynuyor.

Futbol terimleri ona soruluyor. Bilirkişiye ise ancak şüpheli pozisyona hükmedilirse başvurulacak. Şike davasının son duruşmasında hakim Mehmet Ekinci, Fenerbahçe'nin iddianamede yer alan 13 şüpheli maçını izleyeceklerini söyledi.
 
Heyet, Ekinci ile birlikte üye hakimler Hikmet Şen ve Seyfettin Mermerci'nin yanı sıra iddiamakamı adına savcı Ufuk Ermertcan'dan oluşuyor. Peki, 30Nisan'a ertelenen dava gününe kadar işleyiş nasıl olacak?

İşte çok ilginç detaylar:


ÖNCELİKLE şu yanlış anlamayı düzeltmek gerekiyor; sanıldığı gibimahkeme heyeti maçları izlemeye yeni başlamıyor. 4-5 maçı daha önce izledikleri, hatta kaleci Korcan'a duruşmada bunun üzerine 'Yediğin ilk golde sanki elin topa gitmek istemiyor gibi" demişti. Sivassporlu kalecinin cevabı ise "Bugüne kadar hep ikinci golle suçlandım. İlk kez ilk golü soranı gördüm" olmuştu.

HAKİMLER ve savcının odalarında DVD player bulunuyor. Hepsimaçları ayrı ayrı izliyor. Notlar alınıyor. Sonra birlikte konuşuluyor.

EN güvendikleri isim ise üye hakimHikmet Şen. Çünkü eski ve iyi bir amatör futbolcu olarak biliniyor. Futbolculuğuna ve yorumlarına güveniliyor. Adliye personeli arasında sık sıkmaçlar yapılıyor. Bu maçların yıldızı olarak gösteriliyor. Hatta Emenike'nin avukatının savunmasında "Siz eski bir futbolcusunuz. Mahkemeyi lütfen bu gözle değerlendirin" ifadesi yer alıyor.

MAÇLARIN izlenmesi tamamlandığında, şüpheli maç görülürse, bilirkişiye başvurulacak. Sahada bir şey bulunmaz ise bilirkişiye gerek duyulmayacak. TÜMbunların 30 Nisan'a kadar tamamlanmayabileceği de belirtiliyor. Zaten böyle birmecburiyet yok. Ancak gelecek duruşmaya yetişebilir de.
 
bugün


 

Bu haber 668 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,502 µs