En Sıcak Konular

Tekin'in kayıp dosyasında yeni gelişme

1 Nisan 2012 10:13 tsi
Tekin'in kayıp dosyasında yeni gelişme CHP'li Gürsel Tekin'in Yargıtay'daki dosyasının kaybolmasıyla ilgili soruşturma derinleşiyor.

"Rezil oluruz, çözülmesi lazım" şeklindeki konuşmaları dinlemeye takılan Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay ve avukat Ali Hadi Emre soruşturma kapsamına alındı. Savcılık, Moğultay ve Emre'yi sorgulayacak.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in 'Resmi evrakta sahtecilik' suçlamasıyla yerel mahkemeden aldığı 2 yıl 6 ay hapis cezasıyla ilgili, Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde bulunan dosyasında bazı belgelerin kaybolması üzerine başlatılan soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Ergenekon kapsamında yürütülen adil yargılamayı etkileme davasında yargılanan avukat Ali Hadi Emre ile Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay'ın arasında geçen, "Rezil oluruz, çözülmesi lazım" sözleri mercek altına alındı. Tekin'in kayıp dosyasına ilişkin soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Murat Demir, Moğultay ve Emre'nin sözlerinin Ergenekon davasını etkilemek, bazı sanıkların tahliyesi için hakimlere baskı yapmakla suçlanan sanıklara ilişkin hazırlanan iddianamenin ek delil klasörlerinde yer alması üzerine harekete geçti.
 
İFADE VERECEKLER
 
Moğultay ve Emre arasında geçen sözleri soruşturma kapsamına alan savcı Demir'in önümüzdeki günlerde Moğultay ve Emre'nin talimatla ifadesine başvurması bekleniyor.  Moğultay ve Emre'nin teknik takibe takılan konuşmasında ilginç ifadeler yer alıyor. Tekin'in dosyasının çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Emre,  "Rezil oluruz çözmemiz lazım, Tekin'i ileride bir yerlere getirilir, ileride de o dosya onanırsa güç durumda kalırlar, hatırlat" cümlesini sarf ediyor. Moğultay ise "Tabi, tabi" karşılığını veriyor. İkilinin Tekin'in dosyasının Yargıtay'da onanmaması için çalışma yaptığı görülürken savcılık kaybolan dosyada iki ismin rolünün olup olmadığının araştırmasını yapacak.
 
ONANIRSA CHP REZİL OLUR
 
Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın yargıda kadrolaşma iddialarına karşın bir numaralı sanık olduğu Ergenekon'un yargı ayağına yönelik hazırlanan iddianame ve ek klasörlerinde yer alan iki ismin arasında şu konuşmalar yer almıştı.  
 
Moğultay: Efendim Ali Hadi.
 
Ali Hadi: Sen Bana soruşturma devam ediyor mu etmiyor mu diye. Sordum devam ediyormuş.
 
Moğultay: He tamam.
 
Ali Hadi: Birde bir şey söyleyeyim. Bu il Başkanı varya Gürsel Tekin.
 
Moğultay: He.
 
Ali Hadi: Şimdi onunla ilgili bir cezası var Yargıtay'da.
 
Moğultay : Biliyorum biliyorum.
 
Ali Hadi: O adamı bir yerlere getirirlerse ileri de o dosya onanırsa güç durumda kalırlar yani bunu bir hatırlat.
 
Moğultay: Tamam tamam.
 
Ali Hadi: Yani düşün ki CHP'nin genel sekreteri olmuş.
 
Moğultay: Kim?
 
Ali Hadi Ya diyelim ki, CHP'ye genel sekreter oldu. Polis gelip onu ordan alırsa ne duruma düşer parti.
 
Moğultay: Tabi tabi.
 
Ali Hadi : Rezil oluruz, parti rezil olur.
 
Moğultay: Tabi tabi.
 
Ali Hadi: Mahkumiyeti onanırsa ne olacak. Önce onu çözmesi lazım, onu hatırlar bizimkisi bilmez yani.
 
Moğultay: Tamam.
 
SEÇİM ÖNCESİ DOSYA KAYBOLDU
 

CHP'li Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı olduğu dönemde yıkılması gereken sinemaya ruhsat vermekle suçlanmış ve "resmi evrakta sahtecilik" yapmak suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Tekin'in temyiz dosyası ardından Yargıtay'a ulaştı. Ancak Tekin'in avukatı Özlem Arslan, 2 Aralık 2010'da müvekkili Tekin'in dosyasını Yargıtay Dağıtım Bölümü'nde incelemesinin ardından dosyadan 6 evrak eksildi. Dosyadan; Kadıköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nin iddianamesi, Tekin'in nüfus ve sabıka kaydı, mahkemedeki savunmasını içeren savunma zaptı, duruşma tutanakları ve mahkemenin gerekçeli karar ve bilirkişi yemin zaptı kayboldu. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nde bulunan dosya, evrak eksikliği gerekçesiyle bir türlü temyiz incelemesine tabi tutulamadı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi, kararı 12 Haziran 2011 tarihinden sonraya bıraktı ve Gürsel Tekin genel seçimlerde milletvekili seçilerek dokunulmazlık zırhına büründü.
 
bugün


Bu haber 819 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,169 µs