En Sıcak Konular

PKK'nın rolü Kürtler'i bölmek

1 Nisan 2012 09:26 tsi
PKK'nın rolü Kürtler'i bölmek Suriye muhalefetinin Kürt siyasi temsilcilerinden Bedreddin, Şam’ın bekçiliğini yapmaya başlayan PKK’ya “Ülkemizden elini çek” çağrısı yaptı.

PKK’nın amacının Kürtler arasına nifak sokmak olduğunu vurguladı. Bedreddin, Kürtler ve Türkler’in kardeş ve birbirlerine ihtiyacı olduğunu kaydetti.
 
Suriye muhalefetinin Kürt siyasi temsilcilerinden Kürt- Arap Dostluk Derneği kurucu Başkanı Salah Bedreddin, BUGÜN’e konuştu. 30 yılı aşkın süredir Suriye’de siyaset yapan ve Türk dışişlerinin de temasta olduğu isimlerden biri olan Kürt siyasetçi Bedreddin, müdahalenin geciktiği her gün ölümlerin arttığına dikkat çekti. Esed’in PKK’yı kullanmasındaki amaçları anlatan Bedreddin, “PKK ülkemiz üzerinden elini çeksin” çağrısı yaptı. “Boğuluyoruz, artık Esed rejimine müdahale edilmeli” diye haykıran Bedreddin birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.
 
MECLİS ÇOK KÜLTÜRLÜ OLMALI

Suriye Ulusal Meclisi’nin demokrasi esasları üzerinde yükselmediğini kaydeden Bedreddin, sadece MüslümanKardeşler ile etkili olamayacağını savundu. Organizasyonda Kürtleri temsil eden bir yapının kurulamadığından yakınan Bedreddin, “Meclisin Suriye’de çok farklı dini inanç ve etnik grupların temsilcisi olması ve direnişin sesine destek veren bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Ayaklanma çok afaki oldu. Hepsi genç heyecanlı ama ortada bir plan yoktu. Amacımız ortak aklın oluşmasıydı ama taleplerimizi dikkate almadılar. İstanbul’daki toplantıda ulusal bütünlük oluştu yaklaşımıyla kandırdılar ama yok. Katılımcı 250 kişi gelmişti bunlardan 160’ımeclisin yenilenmesini istiyordu. Ama bu talepler yok sayıldı. Özgür Suriye ordusunun da siyasi kararlara katılmasını istedik” dedi.
 
TEK ARGÜMANLARI TÜRKİYE

Suriye Kürtlerinin PKK’ın Suriye- ’dekiKürtlerin üzerinden elini çekmesini istediğini vurgulayan Bedreddin şöyle devam etti; “PKK ülkemiz üzerindeki elini çeksin. Esed’den yana olma gerekçelerini ‘ayaklanmalar Türkiye bayrağı altında yapılıyor’ şeklinde sunuyorlar. Biz yanlış yerde değiliz diyorlar. Bu argümanları doğruysa BDP ve Ahmet Türk neden Türk bayrağı altında siyaset yapıyor? Onlara niye bir şey demiyorlar. Yani o bayrağın sokaklarda olması normal. Şam’da Hama’da Türk bayrağı kaldırmışsa bu gerekçe doğru değil. Türkiye’de 15 binmültecimiz var, sınır komşusuyuz halkın Türkiye’den yardım elini uzatması beklentisi doğal ve haklı. PKK’nın bu gerekçesinin dayanağı yok. Zaten daha önce Esed ile işbirliği içerisindeydi. Bu PKK’nın oradaki rolü Kürtlerin arasına fitne sokmak ulusal güvenliği tehlikeye sokmak konusunda rol oynuyor.”
 
KÜRTLER VAR HAKLARI DA VAR

Yaklaşık 1 ay önce Ankara’ya Dışişleri Bakanlığı tarafından resmi olarak davet edildiğini hatırlatan Salah Bedreddin,müsteşarlarla görüştüklerini kaydetti. Müslüman Kardeşler’in desteklendiği yönünde eleştirileri yetkililere de ilettiğini belirten Bedreddin, “Dostluğumuzu, 900 kilometre sınırımızı hatırlatarak Kürtler ve Türklerin kardeş ve birbirine ihtiyacı olduğunu söyledik. Türkiye’nin, ‘Kürtler de Suriye’de ulusal bir gruptur bunların temel haklarının korunması gerekir’ demesi gerekiyor. Kürtler, MüslümanKardeşler veya Araplara feda edilmemeli.Kürtler var ve hakları da var. Taleplerimiz ilginç ve haklı bulundu.Dışişleri yetkilileri Suriyemuhalefetine, muhalefet veya ulusal konseyde ‘Kürtler olmadan olmaz’ dediklerini aktardı. Söylediklerine de eminim, inandık” şeklinde konuştu. Bedreddin; “Kürt halkıOrtadoğu’da 40 milyona yakınnüfusa sahip. Tükler bu halkın dostluğunu kazanırsa iki halk için de iyi olur.Dostluk varken kaygıya gerek yok” dedi.
 
Annan Planı ile bu iş hallolmaz
 
Kürt siyasetçi Salah Bedreddin, BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Kofi Annan’ın 6 maddelik Suriye planını ve İstanbul’da düzenlenen Suriye Dostları toplantısını eleştirdi. Bedreddin, “Bu toplantıdan da karamsarım. Çünkü bölge ülkelerinin ve uluslararası topluluğun önerisi muhalefetin rejimle diyalog içine girmesidir. Suriye’deki muhalefetin bunu kabul edecek durumu yok. Muhalefet kesinlikle rejimin yıkılmasını istiyor. Rejimle diyalog formülü kabul edilemez. Baas rejimi 40 yıldır kökleşmiş, kurumlaşmış. Hatta yeni bir kültür dahi oluşturmuşlar. İstenilen, bu sistemin yerle bir edilmesidir. Yoksa Annan Planı ile bu iş hallolmaz. Bunları aklımıza bile getirmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı. Bir yıldır süren ayaklanmanın Esed rejiminin tasfiyesi için olduğuna dikkat çeken Bedreddin, “15 bine yakın şehit verildi. Bu bedel Baasçılarla ortak hareket için değildi. Tampon bölgeler oluşturulursa ciddi sonuçlar alınır. Bizim de beklentimiz bu” dedi.
 
Gün geçtikçe ölüm ve acı artıyor
 

Kürt-Arap Dostluk Derneği kurucu Başkanı Salah Bedreddin, Devlet Başkanı Beşşar Esed’in ne kadar erken giderse o kadar az kan döküleceğini vurguladı. Bedreddin, “Akıbeti Kaddafi’nin sonu gibi olabilir. Esed uzatıkça yükünü arttırıyor. Artık müdahale edilmesi gerekiyor. Bu geciktikçe ölümler artıp, acılar uzatılıyor. NATO’nun müdahale etmesini istiyoruz. Çin’i Rusya’yı ikna etmeye çalışmakla olmaz. Biz boğuluyoruz. Kendi çocuklarımızın kanını korumamız gerekiyor. Bunun için uluslararası müdahalenin gerekli ve zorunlu olduğunu savunuyoruz” dedi. Tampon bölgelerin oluşturulmasını isteyen Salah Bedreddin, “Gerisini biz kendimiz de hallederiz. Ama rejimahtapot gibi kollarını derinlere salmış. Nazi benzeri bu rejimin kökten halledilmesi lazım” diye konuştu.
 
Esed-PKK buluşmasını Talabani sağladı
 
Suriye muhalefetinin Kürt siyasi temsilcilerinden Bedreddin, Suriye- ’de Kürtlerin bedel ödediğine ve insanların öldüğüne dikkat çekti. 45 yıldır bu Suriye rejimine muhalefet eden yüz binlerce Kürt olduğunu belirten Bedreddin, Beşşar Esed rejiminin PKK ile işbirliğiyle ilgili şu çarpıcı bilgileri aktardı: “Suriye PKK ittifakı 4-5 ay önce Celal Talabani aracılığıyla oluşturuldu. Talabani’nin rolü Suriye’deki devrim muhalefetine zarar vermektir. Suriye ile PKK’yı buluşturdu. Esed’in adamları Süleymaniye’ye gitti orada Murat Karayılan’la görüştüler. Karayılan’a ‘Gelin eskisi gibi birlikte hareket edeceğiz. Türkiye ortak düşmanımız’ diyerek anlaştılar. PKK’nın 2 bin civarında silahlı elemanı Afrin taraflarındaki dağların üzerinde. Devlet onlara silah verip imkan sağlıyor. Hatta diğer Kürt gençleri ayaklanıp sokağa çıktığında kaçırıp, işkence edip, imkan bulurlarsa öldürüyorlar.”
 
bugün


Bu haber 770 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,028 µs