En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Kuran'ı 20 milyar doların üstüne örtü yapıyorlar

31 Mart 2012 12:04 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutsal kitap Kur'an-ı Kerim'i 20 milyar dolarlık ihalenin üstüne örtü yapmakla suçladı.



Bazı açılış ve programlar için Antalya'ya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muratpaşa ilçe sınırında bulunan Düden Park'ın açılışına katıldı. Burada partililere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. Dün yasalaşan 4+4+4 yeni eğitim sistemini eleştirerek sözlerine başlayan Kılıçaroğlu, yeni eğitim sisteminin 5 yaşındaki çocuğun öğretime başlamasını öngördüğünü hatırlattı. Kılıçdaroğlu, insanların bu yaştaki çocuklarını nasıl okula göndereceğini, okul öncesi eğitimin farklı bir şey olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'ın 'Ben ideolojik değil, pedagojik düşünüyorum' sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bn başbakanın pedagojikten haberi varsa benim adım Kemal değil. Sen pedagojinin ne olduğunu biliyor musun? Her sınıfta ayrı ayrı öğretmenler gerektiğini bilmiyor musun? Sen nasıl okudun? Halkın haberi yok. Üniversitelerden, sivil toplum kuruluşlarından görüş alınmadı. Ben çalarım ben oynarım diyorsun." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 'ben her şeyi bilirim' sözüyle hareket ettiğini savunan Kılıçdaroğlu, bu tür insanların dünyanın en cahil adamları olduğunu söyledi.

'KURAN'I ÖRTÜ YAPIYOR'

İlköğretimde temel eğitimin zorunlu olduğuna dikkat çeken CHP Genel Başkanı, zorunlu eğitimde seçmeli ders kavramının olmadığını 4+4+4 eğitim sisteminin asıl çıkartılma nedeninin ise hükümetin 2030 yılına kadar 20 milyar dolarlık ihale yapacağını hatırlattı. 20 milyar dolarlık ihaleyle ilgili 24 ve 25. maddeler olduğunu, bunların da kamu ihalesi dışında olacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Neden 20 milyar doları getiriyor buraya koyuyorsun. Hani yoksulluk olmayacaktı. Kamu ihaleleri şeffaf olacaktı. Bu ihaleyi kamunun dışına çıkardılar. Kutsal kitabımızı 20 milyar dolara örtü yaptılar. Bunu yapanlarda insan sevgisi de yok.

Şimdi biz bunu söyledik ya vay efendim sen Kur'an'a karşısın, sen nereden biliyorsun, bir başkasının inancını sorgulama yetkisini sana kim verdi?" diye sordu. Müslümanlıkta bu şekilde bir kavramın olmadığını, CHP'nin ne inançlara ne de Kur'an'a karışı olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, tek karşı oldukları şeyin kul hakkı yemek olduğunu söyledi. Başbakan Erdoğan'a 'ben kul hakkı yemedim de' çağrısını tekrarladı.

'HİTLERİN MODERN TOPLAMA KAMPI SİLİVRİ'

AK Parti hükümetinin eleştiri yapanları Silivri toplama kampına gönderdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, Hitler'in toplama kampının modernini hükümetin 2012 yılında Silivri'de gerçekleştirdiğini iddia etti. Silivri'de olan insanların ortak özelliğinin AK Parti'ye karşı olmaları olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hayatları boyunca yan yana gelmeyen insanları yan yana tutuyorlar. Yargıçlar AKP'den aldıkları talimatlara göre hareket ediyor. Halkın oyları ile seçilmiş vekiller hapiste olabilir mi? Bunlar vekil seçilmeden önce savcılıktan temiz kağıdı aldılar. Millet oy verdi mahkum oldular. Bu adalet midir? Böyle bir adalet olamaz." şeklinde konuştu.

'KANAL İSTANBUL PROJESİ NE OLDU?'

AK Parti hükümetini CHP'nin projelerini çalmakla suçlayan Genel Başkan Kılıçdaroğlu, sadece bir değil bir çok projelerini hükümetin çaldığını öne sürdü. Kılıçdaroğlu, bu projeleri yeteri kadar halka gidip anlatamadıklarını, bugünden sonra daha iyi anlatmanın yollarını bulacaklarını söyledi. 'Kanal İstanbul' projesinin ne olduğunu soran Kılıçdaroğlu, "Hani bir kanal açıyorlardı. Büyük bir ihtimalle müteahitler yerleri ayarlayamadı. Oradan malı götürecekler. Sonra da millete ne yalan söyleyeceğim diye düşünecekler." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2005 yılından bu yana çocuklara süt dağıttığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bu projeyi yeni fark ettiğini, sütün nereden alınacağının pazarlığını yaptığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın bu projeden de 'malı götüreceğini' söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan önce kürsüye çıkan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de 7 milyon süt dağıtma projesinin belediyenin projesinden çalınma olduğunu aktardı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu, barka vizyondan İsmet İnönü Kentset Yaşam Alanı, muhtarlar için yapılan 20 modern ev ve turizm yolunu birbirlerine bağlayan caddenin temel atma törenini gerçekleştirdi. Bu projelerin mali değerinin 18 milyon TL olduğu açıklandı.



Bu haber 729 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,956 µs