En Sıcak Konular

CHP'li Işık: Alevilerin evleri işaretleniyor

30 Mart 2012 16:38 tsi
CHP'li Muharrem Işık, Erzincan'ın Üzümlü ilçesi Avcılar köyünde, Alevi vatandaşlara ait 2 evin duvarına yazı yazıldığını iddia etti.

CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz'la birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Daha önce Adıyaman ve İzmir'de Aleviler'e yönelik saldırıların ardından bir yenisinin de Erzincan ili Üzümlü İlçesine bağlı Avcılar köyünde meydana geldiğini ileri süren Işık, 28 Mart'ta köydeki okul bahçe duvarı ile 2 evin duvarına yazı yazıldığını söyledi. CHP'li Işık, köy halkının tedirgin olduğunu kaydetti.

Işık, insanların mezhepleriyle uğraşılmaması ve kutuplaşmaya son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, ''Daha önce Adıyaman için 'çocuk işi' demeleri iyi niyet göstergesi değildir. Tamamen art niyet göstergesi. Yazılan yazıya baktığınız zaman, yağlı boyayla yazıldığı, çok düzenli bir şekilde yazıldığı görülmektedir. Büyük birinin ve gece vakti yaptığı bir olaydır. Yetkilileri ve Hükümeti bu konuda duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyorum'' diye konuştu.

Konuyla ilgili gerekli yerlerle görüştüğünü, ilçe kaymakamının olayın ''provokasyon'' olduğunu, jandarma komutanının ise araştırmanın sürdüğünü söylediğini belirtti.

Işık, 19 Mart'ta Sivas olayları ile ilgili miting yaptıklarını, bu olayla birlikte Başbağlar katliamını da kınadıklarını dile getirerek, basının Başbağlar olayına değinmeden konuyu manşetlere çektiğini iddia etti. Işık, olayın bunun peşine gelmesinin de manidar olduğunu vurguladı.

BAKAN ŞAHİN'E ÇAĞRI

CHP'li Fırat da Adıyaman'daki olaya değinerek, ''Olayın üzerinden 35 gün geçmesine rağmen herhangi bir yakalanan kimse yok. İçişleri Bakanı'nı göreve davet ediyorum. Kızılay'da demokratik haklarını kullanmaya çalışan insanlar üstüne gaz bombası atacağına ve döveceğine, esas önemli olan Türkiye'nin Alevi ve Sünni kardeşliğini bozmaya çalışan, provokasyon yapmaya çalışan insanları tespit edip bulmaktır. Adıyaman'da da bir gelişme yok'' dedi.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün de Aleviler'in 72 millete bir gözle baktığını ve kan dökmeme geleneği ile bilindiğini ancak yüzyıllarca zulümlere direnerek inancını koruduğunu söyledi.

Aygün, ''Herkes ayağını Türkiye'de denk almalı. Bu çatışma ortamı Türkiye'ye kaybettirir. Meclis'te dindar, kindar nesil diyerek politika yapılmaz. Bir kez çeşitli gruplar birbirine düştü mü, bunun önünü ne Başbakan alır ne siyaset kurumu alır'' dedi.



Bu haber 662 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,044 µs