En Sıcak Konular

CHP'li İnce'den silah açıklaması

30 Mart 2012 15:32 tsi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulu'nda sarf ettiği ''Başka yapacağımız bir şey kalmadı, silahla mı gelelim'' sözünün açıklamasını yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, TBMM Genel Kurulu'nda sarf ettiği ''Başka yapacağımız bir şey kalmadı, silahla mı gelelim'' sözünün ''deniz, yol bitti, yapacak bir şey kalmadı'' anlamında bir serzeniş olduğunu belirterek, ''Buradan 'silahla geleceğiz' anlamı çıkmaz'' dedi.

Gazetecilerin, Genel Kurul'daki ''Silahla mı gelelim?'' açıklamasını anımsatması üzerine İnce, 15 saatlik çalışmanın ve günler süren yorgunluğun sonunda söylenmiş sözlerden farklı anlamlar çıkartılmaması gerektiğini ifade etti. ''Anayasa, İçtüzük, nezaket, insanlık işlemiyor'' diyen İnce, şunları söyledi:

''Kürsüdeki arkadaşımıza saldırılıyor, TBMM Başkanvekili kınanmasını teklif ediyor, AKP milletvekilleri bunu kınamıyor bile. Zorbalık artık komisyonlarda değil kürsüye kadar geldi. 'Başka yapacağımız bir şey kalmadı, silahla mı gelelim?' dedim. Bu, savunma refleksidir. Kendimizi onlara ezdirecek halimiz yok. Buradan 'silahla geleceğiz' anlamı çıkmaz. Bu söz 'deniz, yol bitti, yapacak bir şey kalmadı' anlamında bir serzeniştir. Eleştirenlerin bu şekilde düşünmesini istiyorum.''

''Cuma namazında nasıl dua ettiğinin'' sorulması üzerine İnce, ''Zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifte, tabletlerin, yazılımların Kamu İhale Kanunu kapsamı dışına çıkarılıp çocuklar üzerinden rant elde etme fikrinde, Allah AKP'lilere akıl fikir versin. Çocuklar üzerinden para devşirmesinler diye dua ettim. Belki dualarım kabul olur da bir önergeyle bunu değiştirirler diye düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

İnce, bir soru üzerine, teklifin görüşmelerinde son gün farklı bir şey yapacaklarına yönelik bir açıklamasının olmadığını söyledi.

-''Kendime zimmetledim''-

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da gazetecilerin, AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ile yaşanan olaya ilişkin sorusu üzerine, ''Dün madde üzerinde konuşurken ismi geçen zaten zat bana 'lan' dedi. Ben de 'lan diyemezsin' dedim. 'Terbiyesizlik yapma' dedi, üzerime doğru yürüdü. AKP'li ve CHP'li milletvekilleri araya girdi'' diyerek olayı aktardı.

Ağbaba, şunları kaydetti:

''Yalakalıkta sınır tanımayanlar saldırıda da sınır tanımıyor. Ama kendime ismi geçen zatı zimmetledim. Her gördüğüm yerde karşıma çıkmasını bekliyorum, meydan okuyorum. Dün akşam girecek delik aradı, saklandı, kaçtı, nereye gittiğini kimse bilemedi. Girdiği delikten onu çıkaracağım. Bundan sonra hangi dilden anlıyorsa o dilden cevap vereceğim. Ömrümde kavga etmiş, şiddet kullanmış birisi değilim ama maalesef yaşananları görüyorsunuz.''

Ağbaba, bir yumruklama ya da tokatlama olmadığını söyledi.

AA

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,991 µs