En Sıcak Konular

Aziz Yıldırım savunmasını yaptı

30 Mart 2012 14:34 tsi
Şike iddialarına yönelik davada tutuklu yargılanan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ek savunmasını yaptı.

İşte Yıldırım'ın savunmasından önemli satırbaşları:

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ek savunmasının başında Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür ederek başladı.

Aziz Yıldırım: "Avrupa şampiyonu olan kızlarımızın gelmesine izin verdiğiniz için teşekkür ederim"

Mehmet Ekinci: "Bana getirdikleri topu adliyede sergileyeceğiz

AY: "Malesef gelinen noktada toptan bile korkuluyor"

ME: "Öyle bir şey yok"

AY: "Size teşekkür ederim genel yaklaşımızın için. Bu bir şike davası değil. Savunmamı yaptım ama soracaklarınız varsa anlatayım"

ME: "Sorum yok, sizi dinliyorum"
 
"MAÇTAN BİR GECE ÖNCE ŞİKE OPERASYONU MU OLUR?"

Aziz Yıldırım, ilk olarak Gençlerbirliği maçında şike yapıldığına dair iddialara değindi. Maçtan önceki gece geç saatlerde Menajer Mehmet Şen ile bir araya geldiklerini belirten Yıldırım, "Maçtan günler önce şike operasyonu yapmamışız. Maça saatler kala yapacağız, böyle bir şey olabilir mi? Kendisi Aykut Kocaman ile önceden tanışıyormuş, geldi sohbette ettik. Futboldan, inşaattan, Melih Gökçek'ten..." dedi.
 
"TRABZONSPOR İÇİN TEŞVİK İDDİASI VARDI"

"Mehmet Şen bize Trabzonspor'un Gençlerbirliği maçı için teşvik faaliyeti yaptığı söyledi. Biz de 'Maça 1 gün kaldı ilgilenmeye gerek yok' diye yanıt verdik" diyen Yıldırım, bu maçla ilgili Serdar Kulbilge ile hiçbir iletişimlerinin olmadığını da belirtti.
 
"TRABZONSPOR'U YENDİK, OPERASYONLAR BAŞLADI"

Aziz Yıldırım Trabzonspor ile ilgili çarpıcı bir iddiada da bulunarak "Biz Trabzonspor'u Kadıköy'de yenince bu operasyonlar başladı. Puan farkı azalmaya başlayınca başladı..." derken, Gençlerbirliği-Fenerbahçe maçı için Trabzonspor'un teşvik girişiminde bulunduğu yönündeki duyumları bir mektupla İlhan Cavcav'a ilettiklerini söyledi.

"ŞİKE YAPAN OYUNCUYU TRANSFER EDER MİYİZ?"

İlhan Cavcav'a "bazı şeyler dönüyor" diye mektup yazdıklarını tekrarlayan Yıldırım, ardından Emenike ve Sezer Öztürk transferlerine değindi. Bu iki transfer için ilk önce oyuncuların kulüpleriyle görüştüklerini belirten Yıldırım "Hem siz şike yapan bir oyuncuyu kulübünüze transfer eder misiniz?" dedi.
 
"GENÇLER'İN TRABZONLU 3 FUTBOLCUSU..."

"Burada 18 tapem var hangisini istersem cevaplarım" diyerek savunmasına devam eden Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, ardından yine Trabzonspor'a yönelik ifadeler kullandı.
 
"Trabzon kökenli 3 Gençlerbirliği oyuncusu bizim maçtan sonra çıkıp Trabzonspor'un şampiyon olmasını istediklerini söylediler" diyen Yıldırım, kendilerinin aylarca dinlendiğini ama Trabzonsporlu yöneticilerin ligin bitimine kısa bir süre kala dinlenmeye başlandığını dile getirdi.
 
"ZEKİ MAZLUM DA SEDAT PEKER İLE YAKINDIR"

"Sedat Peker ile yakın olan bir kişi de eski Trabzonspor yövneticisi Zeki Mazlum'dur ve Trabzon'da güvenlik işi yapmaktadır" diyerek sözlerini sürdüren Aziz Yıldırım, buna benzer konularda kendisinin suçlandığını ama aynı iddiaların Trabzonspor için öne sürülmediğini belirterek bunun nedenini sordu.
 
"TRABZONSPOR HAKEMLERİ BİZE KARŞI KIŞKIRTTI"

Hakemleri Fenerbahçe'ye karşı kışkırtmak için Trabzonspor'un medyayı kullandığını öne süren Yıldırım "Buna bazı milletvekilleri de alet oldu" dedi.
 
Yıldırım sık sık Savcı'nın Trabzonbspor'la ilgili konuları yeterince takibe almadığını da dile getirdi.

"TARLA SÜRME KONUŞMALARINDAN 2 TANESİ UÇMUŞ"

İddianamede sık sık geçen 'Tarla' olayına da değinen Aziz Yıldırım, "Bahsedilen tarla sürme konusu bir dilektir. Biz bir çok maçtan önce Eyüp Sultan'da kurban kesmeye de gideriz. Bazen ben, bazen Tamer yelkovan. Yani bir dilek ve temenni anlamındadır. Zaten tarlayı sürmek geçen 3 konuşmadan 2 tanesi iddianamede uçmuş gitmiş. Burada hedef Aziz Yıldırım" diye konuştu.

"TFF'DEN AVANS İSTEDİK"

"Kulübün günlük para akışı 1 milyon TL civarı. O nedenle sürekli bir para ihtiyacı oluyordu" diyen Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Geçen sezon ilk kez TFF'den yayın gelirinden avans istedik. Mahmut Özgener yoktu Levent Kızıl ile görüştük. TFF'den gelen para doğrudan Denizbank'taki hesabımıza aktarıldı ve oradan da doğrudan futbolcuların hesaplarına aktarıldı"

"ALİ KIRATLI SADECE BİR TARAFTAR, EVİME DE GELMEDİ"

Aziz Yıldırım şike iddialarında sık sık adı geçen Ali Kıratlı'nın da sadece bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu, iddianamede Kıratlı'nın kendisinin evine geldiği yönündeki iddianın doğru olmadığını belirtti. Ali Kıratlı'nın Eskişehirspor-Fenerbahçe maçındoan önce Eskişehir'e gidişiyle ilgili olarak imalı bir açıklama yapan Yıldırım "Emniyet ve savcılık iyi araştırma yapsaydı, Eskişehir'e başka bir kulüp adına hangi şahsın, kaç kez gittiğini bulurlardı" dedi.

SADRİ ŞENER'İN AVUKATINDAN TEPKİ

Mahkemede söz alan Sadri Şener'in avukatı, "Aziz Yıldırım isterse Trabzonspor ile ilgili suç duyurusunda bulunabilir. Yıldırım kendisini savunmalıdır. Kendi maçlarını anlatsın" dedi. Mahkeme Başkanı Ekinci de Aziz Yıldırım'ın buna hakkı olduğunu belirterek "Gerekirse savunmada diğer takımlara değinebilir" dedi.

YILDIRIM'DAN CEVAP: "ASIL YARGILANAN TRABZONSPOR OLMALIYDI"

Sadri Şener'in avukatanın bu çıkışı üzerine Aziz Yıldırım'dan çok çarpıcı bir yanıt geldi: "Bakın avukat bey, bizim ididamız şu: Biz burada şikeyle yargılanmıyoruz. Biz hiçbir zaman siyasetin içinde olmadık. Tapeler burada, birileri başbakanı tehdit etti ama onlar değil biz yargılanıyoruz."
 
"Esasında iddianame Trabzonspor üzerine kurulmalıydı, yanında biz olmalıydık" diyerek çarpıcı bir savunma veren Yıldırım ancak bunun tam tersi bir durum yaşandığını ifade etti.

"TRABZONSPOR ESKİŞEHİR'E TEŞVİK YOLLAMIŞ"

Trabzonspor'un siyasetle içiçe olduğu yönündeki iddialarına devam eden Yıldırım "Önceki sene biz Trabzonspor maçıyla şampiyonluğu kaybettik ama bir tane İstanbul milletvekili çıkıp konuştu mu? Hayır! Çünkü biz siyasetin içinde yokuz" derken Trabzonspor'un Eskişehir'e teşvik primi yolladığının her yerde konuşulduğunu ifade etti.
 
MAHKEME BAŞKANINDAN YILDIRIM'A: "HER ŞEYİ AÇIKLAYIN"

"Eskişehir'e parayı biz değil onlar götürmüş" diyen Yıldırım sözlerini "Herşeyi biliyoruz ama konuşamıyoruz" diye sürdürünce Mahkeme Başkanı Ekinci'den "Tarihi bir görev yapın ve herşeyi açıklayın. Kim ne yapmış, herkes herşeyi öğrensin." diye yanıt geldi.

"BU İDDİANAME ÇÖP SEPETİNE GİDECEK..."

İddianamenin çöp sepetine gidecek bir evrak olduğunu dile getiren Aziz Yıldırım, "İddianameyi yapanlarla Tahir Kıran'ın ilişkileri araştırılırsa o zaman her şey daha anlaşılır olacak. Bu iddianame çöp sepetine gidecek bir evrak bütünüdür. İddianame böyle olmaz. Bu operasyon Fenerbahçe'yi ele geçirme operasyonudur" ifadelerini kullandı.

"EMNİYET ÇANTALARA EL KOYMADI, ÇÜNKÜ"

Aziz Yıldırım iddianamede sık sık geçen çanta ve poşet iddialarına da değindi: Emniyet sürekli çanta ve poşet çekmiş. Ama niye bu çantalara el koymadılar? Çünkü içinde para olmadığını biliyorlardı, birşey elde edemeyeceklerini biliyorlardı.

"BUNLAR BİZİ SALAK SANIYOR"

Savcı Berk'in sorguda Bucaspor maçı ile ilgili kendisiyle kavga ettiğini ama iddianamede bu maça yer vermediğinibelirten Yıldırım, "Sözde anlaştığımız oyuncular ya 10 dakika oynamış ya da hiç oynamamış. Bunlar herhalde bizi salak sanıyor. Kırmızı kart cezalısı olan oyuncuyla şike yaptığımız iddia ediliyor. Bu futbolculara yazık. Oynadığımız Karabükspor maçında topu ıskalayan Mehmet Özdin, Allah'tan Trabzonlu. Lugano da golü attı bu hatadan sonra. Yoksa o çocuk da burada olurdu." dedi.

"DEMEK Kİ ŞİKEYİ KENDİ KENDİMİZE YAPMIŞIZ"

Sözlerini "Tüm tutuklu ve tutuksuz sanıklara bakıldığında herkes tahliye olmuş sadece biz tutukluyuz. Demek ki şikeyi kendi kendimize yapmışız" diye sürdüren Aziz Yıldırım, ardından yine Trabzonspor cephesiyle ilgili açıklamalar yaptı: "Deniyor ki Aziz Yıldırım hakem atıyor ama benim bu konuda bir tane tapem yok. Ama Sadri Şener'in tapelerde böyle var. Menajer Ahmet Bulut tehdit ediliyor, benim bir tane tehditim yok. Bizim Genel Kurulumuz konu ediliyor ama güle oynaya genel kurul yaptık."

"ŞÜPHENİZ VARSA FENERBAHÇE İLE ŞAHSIMI AYIRIN"

Aziz Yıldırım, "Maçları tek tek anlattım. Bu maçlarda hala şüpheniz varsa, yüce Fenerbahçe ile şahsımı ayırın. Eğer tutuklu kalırsam da gerekçeli maç veya tapeleri belirtirmisiniz" diyerek savunmasını tamamladı.

 

Bu haber 645 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,968 µs