En Sıcak Konular

Gül: Türkiye özlediği başarıları elde etti

30 Mart 2012 14:04 tsi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, geçmiş dönemlerde siyasi ve ekonomik istikrarsızlıkların ülkeye verdiği zarara değinerek, yıllardır ülke enerjisinin başka şekilde harcandığına dikkat çekti.

Gül, günümüzde ise istikrar sayesinde Türkiye'nin çok uzun yıllardır özlediği başarıları elde ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Toplantısı'na katıldı. TOBB'un 60. kuruluş yıl dönümünün hayırlı olmasını dileyen Gül, "Ülkenin başarısının altındaki esas sizlersiniz." dedi. Görüşlere her zaman önem verdiğini belirten Gül, bugün Türkiye'nin, kaybettiği yılları dolduracak, onları geri alacak bir ekonomik performans sergilediğini söyledi.

Çok genel anlamda istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Gül, bu başarıların Türkiye'nin çok uzun yıllardır özlediği bir başarı olduğunu ifade etti. Yıllardır ülke enerjisinin başka şekilde harcandığına dikkat çeken Gül, önemli olanın önümüzdeki risk ve fırsatların görülebilmesi olduğunu kaydetti. Bugün bunun var olduğunu anlatan Gül, başarılarla hep beraber gurur duyulacağını söyledi. Gül, "Dış ticaret açığını veya cari açığı da gündemden çıkartan bir başarıyı gerçekleştirdiğimize inanıyorum." diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ise ilk defa bir Cumhurbaşkanının yönetim kurulunu şereflendirdiğini ifade etti. Şükranlarını ileten Hisarcıklıoğlu, Türk özel sektörün İtalya'dan Çin'e uzanan geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirtti. Hisarcıklıoğlu, bir Avrupalı kadar güçlü, bir Asyalı kadar çevik olduklarını vurguladı.

Konuşmanın ardından TOBB'un 60. kuruluş yıl dönümü nedeniyle hazırlanan pastayı Gül kesti. Daha sonra Gül'e plaket verildi.

CİHAN

Bu haber 557 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,125 µs