En Sıcak Konular

BDP, verdiği gensoruyu geri çekiyor

30 Mart 2012 14:01 tsi
BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdikleri gensoru önergesini çekeceklerini bildirdi.

Kaplan, düzenlediği basın toplantısında, partisinin Tunceli eski milletvekili Şerafettin Halis'in, Meclis'te de dile getirdiği konuları bir toplantıda söylediği için 16 yıla kadar hapis cezasına çarptırıldığını söyledi.

Bu cezanın kabul edilemeyeceğini ifade eden Kaplan, BDP'li Cizre Belediye Başkanının da bir konuşması nedeniyle 2 yıl hapis cezasına çarptırıldığını ve kesinleşmesi sonucunda da görevden alındığını hatırlattı.

Kaplan, ''İktidara hodri meydan diyoruz, erken seçime buyurun. İktidarla sandıkta boy ölçüşmeye varız. 5 katı fark atmazsak kamuoyu bizden hesap sorabilir'' dedi.

''BDP'li tutuklu milletvekilleri rehin alınmıştır'' iddiasında bulunan Kaplan, Anayasa'nın ihlal edilmesinin alışkanlık haline getirildiğini savundu. Kaplan, ''İnternet andıcının aynısını şu an AK Parti, KCK soruşturmalarıyla yapıyor. İnternet andıcı bir taraftan Silivri'de yargılanırken, bir taraftan da Hükümet KCK operasyonlarıyla internet andıcını sürdürüyor'' diye konuştu.

CHP'nin verdiği 2 gensoru önergesinin yarın görüşüleceğini, partisinin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin de aynı güne konularak etkisiz hale getirilmek istendiğini iddia eden Kaplan, bu nedenle gensoru önergesini geri çekerek, istedikleri bir gün görüşülmesini talep edeceklerini bildirdi.

KESK'in Kızılay Meydanındaki eylemine değinen Kaplan, ''Artık tahammül sınırları aşıldı. Bir vahşet Meclis'in yanıbaşında yaşandı. Eskiden baharın başında Kızılay Meydanı parfüm kokardı, şimdi ise gaz kokmaya başladı'' dedi.

Kaplan, bir soru üzerine TBMM Genel Kuruluna silahla gelmeyi kabul edemeyeceklerini söyledi.

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın akşam AK Parti'li milletvekillerine vereceği yemeğe'' ilişkin görüşü sorulan Kaplan, ''(Afiyet olsun) deriz. Yemek mi yerler, yoksa havai fişek mi atarlar onların bileceği bir şey'' dedi.


AA

Bu haber 449 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,522 µs