En Sıcak Konular

Esad'a karşı uluslararası koalisyon çağrısı

30 Mart 2012 13:53 tsi
ABD Kongresi'ndeki etkin Cumhuriyetçi senatörlerden John McCain, Suriyeli muhaliflere "yabancı hava gücü desteği, silah, eğitim ve koruma" sağlayacak uluslararası bir koalisyon oluşturulması konusunda Başkan Barack Obama'ya çağrıda bulundu.

Arizona Senatörü McCain, El Arabiya televizyonuna verdiği röportajda, ABD'nin, Arap ülkeleri, Avrupa Birliği ve Türkiye'nin dahil olacağı uluslararası koalisyona liderlik ederek, Suriyeli muhaliflerin adil bir savaş yürütmelerine imkan verecek adımlar atmasını istedi. Bu yönde atılacak adımların Amerikan askerlerinin sahaya adım atması anlamına gelmeyeceğini vurgulayan Senatör McCain, aynı şekilde ABD'nin Suriye'ye tek yanlı askeri müdahalede bulunduğu sonucunun da çıkmayacağını bildirdi. ABD'de 2008 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Senatör McCain, hafif silahları bulunan Suriyeli muhaliflerle güçlü Suriye ordusu arasında orantısız bir savaş yaşandığını savundu.

İstanbul'da yapılacak "Suriye'nin Dostları" toplantısı öncesinde, Suriyeli muhaliflerin kendi içinde bütünlük sağlayamadığı yönündeki eleştirilere de karşı çıkan McCain, aynı iddiaların Libya, Tunus ve Mısır için de dile getirildiğini hatırlatarak, "Bu filmi daha önce gördüm" dedi. Başkan Obama'nın Suriye konusundaki tutumunu da eleştiren Cumhuriyetçi Senatör, şu ifadeleri kullandı:

"Başkan'ın tereddütü ve harekete geçmemesinden dolayı hayal kırıklığı içindeyim. Amerikalıların bıkkınlığının farkındayım. Ancak savaşan ve ölen bu insanları kendi hallerine terk etmek, bana göre ABD'nin dayandığı değerlerin iptali anlamındadır."

aa

Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,916 µs