En Sıcak Konular

Kart: Çiçek'in tutumu kaygı veriyor

30 Mart 2012 13:34 tsi
CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in tutumundan dolayı Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun sürdürülebilirliğinden kaygılı olduklarını söyledi.

Kart, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda üzerine düşen görevi yapmadığını, edilgen ve sorumluluk almaktan kaçınan bir tavır sergilediğini iddia etti.
 
Kart, Çiçek'in tutuklu milletvekillerini ziyaret etmediğini, Bağımsız Mardin Milletvekili Ahmet Türk'e yönelik saldırıya karşı seyirci kaldığını, Genel Kurul'da İçtüzük görüşmelerinde görevini yapmadığını ve zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin komisyon görüşmelerinde yaşanılanlara müdahalede bulunmadığını ileri sürdü. TBMM'nin ''postmodern bir diktatörün vesayeti altında kaldığını'' savunan Kart, bütün bunlara rağmen Çiçek'in, görevinin gereğini yapmadığını iddia etti. Kart, bu durumda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun sürdürülebilirliği konusunda kaygılı olduklarını söyledi.
 
Kart ayrıca, AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Sükür'ün, bir televizyonda yorumculuk yapması için TBMM Genel Sekreterliği'nden izin almadığını belirterek, ''Demek ki Başbakan'dan izin almış. Başbakan Meclis'in üstünde mi? Aslında okyanus ötesinden icazet aldığı anlaşılıyor'' dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen de Uzlaşma Komisyonu'nda güven ortamı oluşturulması gerektiğini, ancak Meclis Başkanı Çiçek'in, AK Parti'nin dayatmacı politikasının bir parçası olması halinde bunun sağlanamayacağını ileri sürdü.
 
-MHP Ankara Milletvekili Yeniçeri:
 
-''AK Parti, zorbalığı komisyondan Genel Kurul'a taşıdı''
 

TBMM (AA) - 30.03.2012 - MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerinde yaşanan tartışmaları değerlendirirken, ''AK Parti, zorbalığı komisyondan Genel Kurul'a taşıdı'' dedi.
 
Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, komisyonda demokratik ortamdan uzak bir şekilde tamamlanan zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerinde de siyaset kurumuna zarar veren olayların yaşandığını söyledi.
 
''AK Parti, zorbalığı komisyondan Genel Kurul'a taşıdı'' diyen Yeniçeri, Genel Kurul'da yaşanan tartışmaları anımsatarak, AK Parti'li milletvekillerinin kürsüdeki hatibi darbettiğini savundu.
 
Teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerinde AK Parti'yi bir sınava tabi tutuklarını anlatan Yeniçeri, ''Biz, Kuran-ı Kerim'i sıradan seçmeli ders olarak gören AKP'nin tavrını doğru bulmadık. 'Kuran-ı Kerim ve diğer seçmeli dersler' şeklinde maddenin değiştirilmesi için önerge verdik. İmam hatiplerin orta kısmının açılması için açık önerge verdik. AKP'liler bizim teklifimizi reddederken, bizim önergemizdeki hususları kendi önergelerine yazıp, kabul ettiler. AKP'nin önergesini biz MHP olarak hiç tereddütsüz kabul ettik'' diye konuştu.
 
Yeniçeri ayrıca, üniversitelere Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit'in isimleri verilirken, teklif etmelerine rağmen Alparslan Türkeş ve Şeyh Edebali isimlerinin üniversitelere verilmesinin esirgendiğini söyledi.

aa


Bu haber 457 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,401 µs