En Sıcak Konular

Kızılay eylemleri esnafı mağdur ediyor

30 Mart 2012 10:30 tsi
Kızılay eylemleri, özellikle son günlerde 4+4+4 protestolarıyla tekrar gündeme geldi. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, bölgede faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın yaşadığı sıkıntılara dikkat çekti.

Ticari ve sosyal hayatın çok yoğun yaşandığı bir bölge olan Kızılay'ın tüm yolların kesişme noktası olduğunu hatırlatan Yiğiner, "Kızılay Ankara'nın merkezi durumundadır. Aynı zamanda da, maalesef protesto, gösteri ve eylemlerin de merkezi olmuş durumda." dedi. Bölgede sık sık çeşitli nedenlerle eylemler düzenlendiğini hatırlatan Yiğiner, "Bu eylemlerin bazılarında çok yoğun kargaşa ve şiddet yaşanıyor. Bölgede faaliyet gösteren iş yeri sahibi esnaflarımızın bu ortamdan dolayı büyük mağduriyet ve şikayetleri var. Eylemler nedeniyle vatandaşlarımız bu bölgeye alışverişe gidemediği gibi iş yerleri eylemcilerden ciddi zararlar görüyor. İş yeri sahipleri yılda bir kaç defa camlarını, camekanlarını yenilemek zorunda kalıyor. Evine ekmek götürmekten başka bir derdi olmayan esnaf ve sanatkarımızın bu şekilde mağdur edilmesini tasvip etmek mümkün değil." diye konuştu.

Yapılan bu eylemlerin bir olumsuz etkisinin de trafikte yaşandığını vurgulayan Başkan Yiğiner, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Eylem sebebiyle yollar trafiğe kapanıyor. Trafik durduğu için vatandaşlar gitmek istedikleri yere ulaşamıyorlar. Ayrıca Ankara halkına hizmet veren taksicilerimiz, minibüs ve halk otobüsçülerimiz de büyük sıkıntı yaşıyorlar."

Çeşitli nedenlerle sesini duyurmak isteyen kişi ve kuruluşların, yasal çerçeve içerisinde eylem yapmalarının en doğal ve demokratik hakkı olduğunu hatırlatan Yiğiner, şunları söyledi: "Fakat yapılan bu eylemler, vatandaşa ve esnafa zarar veriyor, sıkıntıya sokuyorsa hiçbir anlam ifade etmez. Üstelik bir de verdiğimiz vergilerle alınan otobüslere ve duraklarına, kaldırımlara yani kamu mallarına da zarar verilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Daha fazla olumsuzluğun yaşanmaması, esnaflarımızın zarar görmemesi için bu tür protesto ve eylemlerin Kızılay, Sıhhiye gibi şehir merkezlerinin dışında belirlenen alanlarda yapılmasının daha doğru olacağını düşünüyoruz."

BELLİ KUTLAMA GÜNLERİ KORSAN GÖSTERİLER SEBEBİYLE ESNAFIN KABUSU OLDU

Ülkenin değişik yerlerinde çeşitli kutlama günlerinde yapılan korsan gösterilerde esnafın büyük zarar gördüğünü belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken de "Baharın müjdecisi Nevruz Bayramı'nı ruhuna uygun bir şekilde barış içinde kutlamak lazım. Bayram kutlaması adı altında korsan gösterilere dönüşen olayları kınıyoruz. Eylemler sırasında en büyük zararı yine esnaf görmektedir. Dükkanlarda meydana gelen hasarın tespiti için Valilik Hasar Tespit Komisyonu'nun incelemeleri bittikten sonra esnafımızın maddi zararı ortaya çıkacaktır." şeklinde konuştu.

Müşterek kültürün ve ortak coğrafyanın önemli günlerinin coşkusunu bu tür korsan göstericilerin bozamayacağını söyleyen Başkan Bendevi Palandöken, bu olaylarda en büyük zararı esnafların gördüğünü belirtti. Palandöken, şunları kaydetti: "Hiç kimsenin evine ekmek götürmekten başka amacı olmayan esnafımızın dükkanını kapattırmaya hakkı yok. Eylemciler 250 esnafımızın dükkanlarına zarar verdi. Sadece İstanbul'da değil, yurdun çeşitli yerlerinde izinsiz yapılan gösterilerde aynı senaryonun yaşanması ve olayların provokatif olduğunu gösteriyor. Her yıl binlerce iş yeri taşlanarak, tahrip ediliyor. Zorla kepenk kapattırılan, dükkanı zarar gören esnaflarımız faturalarını, SGK primlerini, vergi ve diğer ödemesi gereken borçlarını ödeyemiyor. Çocuklarının rızkını çıkaramıyor, bunu düşünen yok. Bu konuda yetkililerimizden acilen zararların tazmin edilerek esnafımızın dükkanlarının yeniden açılmasını istiyor ve bekliyoruz."

cihan

Bu haber 455 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,872 µs