En Sıcak Konular

Asker ve polise büyük kolaylık geliyor

30 Mart 2012 10:29 tsi
Akıllı Hedef Takibi cihazıyla askere, sınır güvenliğinde, polise ise stadyum ve kazaların izlenmesinde büyük kolaylık sağlanacak.


Akıllı Hedef Takibi cihazı, TSK ve Emniyet’e, sınır güvenliğinden, stadyum ve kazaların izlenmesine kadar bir çok kolaylık sağlayacak.

Türkiye’nin sınır bölgesi takibinin emanet edildiği Türk Hava Kurumu Üniversitesi yeni bir projeye imza attı. Üniversitenin mühendisleri toplumsal olayların takibi, sınır ve boru hattı güvenliği, trafik ve otoyol gözetimi gibi sorunları yakından takip edilebilecek “Akıllı Hedef Takibi Sistemi”ni üretti. Proje Türk Silahlı Küvvetleri ile Emniyet Teşkilatı’na bir çok alanda kolaylık sağlayacak.

Tehlikeli kişileri tespit ediyor

Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde başlayan ve akıllı hedef takibi, olay yeri gözlemleme gibi işlevleri gerçekleştirecek olan proje ile sınırların, boru hatlarının, ormanların, stadyumların ve otoyolların gözetiminin artık havadan gerçekleştirilebilmesi mümkün olacak.

Helikoptere benzer dizayn

Akıllı Hedef Takibi cihazı dört pervaneli 80 santimetre boyutunda helikoptere benzer bir şekilde dizayn edilerek, istenildiği yere özel kumanda sistemi sayesinde uçarak gidebiliyor.

2 kilometreyi tarayabiliyor

Cihaz, elle müdahaleye gerek kalmadan 2 kilometre gibi bir alanı tarayabiliyor. Öte yandan boyutu sayesinde her yere girmesinin yanı sıra belli yükseklikten de cihaz kolay fark edilemiyor.

Gerçek zamanlı görüntü

Akıllı Hedef Takibi cihazının üzerinde bulunan kamera sistemi gerçek zamanlı görüntüyü olduğu gibi yer istasyonuna aktarıyor. Bu görüntüler aynı istasyonda işleniyor ve herhangi bir istenmeyen durum oluştuğunda geliştirilen yazılımlar sayesinde tespit edilip istasyonu kullanan operatöre uyarı veriyor. Böylece istenmeyen durumları, trafik sıkışıklığı, tehlike unsuru olabilecek kişilerin tespiti gibi durum analizi yapılıyor.

Bu haber 540 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,536 µs